Toti elevii de la toate scolile din Targu Neamt, vor primi tablete la inceputul anului scolar 2022-2023. Dispozitivele au fost achizitionate printr-un Proiect cu fonduri europene, fiind necesare in procesul educational.

Conform primarului Daniel Harpa, pe langa tablete, au fost achizitionate si alte echipamente IT, pentru cadrele didactice, dar si dispozitive care vor fi folosite la clasă, cum ar fi table interactive. ”Proiectul este finanțat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate. În cadrul proiectului au fost achizitionate tablete pentru uz școlar cu acces la internet și echipamente/dispozitive electronice necesare activitătii didactice pentru toți elevii şi cadrele didactice din instituțiile de învățământ din orașul Târgu Neamț: Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic ”Ion Creangă”, Liceul ”Vasile Conta”, Școala Gimnazială Domnească, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”.

Echipamentele sunt deja cumparate si vor ajunge in fiecare unitate scolara, urmand ca la inceputul anului scolar, sa fie distribuite tablete pentru fiecare elev, in scoala unde invata.

Tot ce au solicitat directorii unitatilor de invatamant, cu care m-am consultat inainte, s-a achizitionat prin acest proiect, implementat cu ajutorul colegilor din primarie de la Proiecte Europene, cărora tin să le multumesc. Totodata, îi asigur pe targnemteni ca Educatia este o prioritate pentru mine si vom continua investitiile si finantarile pentru școli”, a declarat Daniel Harpa.

Lista echipamentelor IT care vor ajunge in scolile din Targu Neamt, la inceputul anului scolar:

  • tablete pentru uz școlar cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni– 5198 buc
  • laptop– 330 buc
  • camera web videoconferinta–153 buc
  • tabla interactiva– 153 buc
  • router wireless– 153 buc
  • sistem all-in-one– 17 buc

Valoarea proiectul este de 9.328.220 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 9.129.259 lei. Contribuția de la bugetul local al orașului Târgu-Neamț, este de 198.961 lei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.