Imagini ”de poveste” din ”orasul statiune turistica de importanta nationala” au fost surprinse ieri in Piatra- Neamt, cartierul Darmanesti, de catre jurnalistul Antoniu Lovin, cunoscut de colegii de breasla ca Banderas.

”Piatra Neamț oraș turistic. Indienii și caii lor sunt fascinați de priveliște!” isi intituleaza Banderas pozele de pe contul sau de facebook. Indienii despre care se vorbeste, sunt tiganii care zilnic pot fi vazuti pe oriunde prin oras, circuland nestingheriti chiar si prin centru, in carute trase de cai, megand pe unde apuca, pe contrasens sau pe trotuare, fara sa-i deranjeze nimeni, desi circulatia vehiculelor cu tractiune animala este permisa doar pe centura.

In una dintre poze, o caruta este chiar langa un indicator spre un infopoint de informare turistica, ceea ce intareste convingerea ca ”indienii” chiar erau turisti.

Banderas completeaza si cu niste instantanee dintr-un loc din acelasi cartier unde deseurile menajere dau afara din tomberoane fara sa le ridice cineva.

De altfel, constatam ca nici astazi nu a fost stearsa inscriptia ”M…e Piatra” de pe gardul stadionului, desi noi am publicat-o inca de joi, semn ca imaginea orasului nu conteaza decat cand e vorba despre evenimente in care se toaca bani publici, la care oficialitatile cocotate pe scena ne spun cat de mult isi iubesc urbea.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.