Dupa dezvaluirile tvmneamt.ro privind cazurile copiilor maltratati la Cresa Precista din Piatra- Neamt, conducerea DAS (Directia de Asistenta Sociala) in subordinea careia se afla toate cresele din Piatra- Neamt, a trecut la masuri drastice.

Potrivit unor informatii de ultima ora obtinute pe surse tvmneamt.ro din interiorul Primariei Piatra- Neamt, conducerea DAS a decis astazi, ca Elena Cel Mare, coordonatoarea Cresei Precista sa fie eliberata din functie. De luni, 11 noiembrie, ea nu va mai avea voie sa ocupe nicio functie la nicio cresa din Piatra- Neamt si pentru moment, va fi mutata la alt serviciu din cadrul DAS, urmand ca in cel mai scurt timp posibil sa fie concediata, probabil dupa ce se va finaliza ancheta interna.

Dupa masurile adoptate astazi de DAS, se poate deduce ca din datele preliminare ale anchetei interne ar putea rezulta ca la Cresa Precista au fost constatate si nereguli care tin de organizare, dar si posibile tentative de ascundere a mai multor incidente in care au fost implicati copii, cu Elena Cel Mare in rol principal.

Sursele tvmneamt mai afirma ca in locul Elenei Cel Mare va fi adusa o persoana cu pregatire si experienta temeinica in domeniu.

In paralel cu ancheta DAS, este desfasurata inca o ancheta a politistilor, dupa ce la Politia Piatra Neamt au fost depuse 3 plangeri privind o posibila savarsire a infractiunii de rele tratamente aplicate minorului: doua plangeri de la parintii a doua fetite si o plangere depusa de primarul Dragos Chitic. Revenim.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.