Oana Bulai, una dintre ”mimozele” lui Ionel Arsene da primul semn de viata de cand este consiliera premierului Viorica Dancila. Ea a fost county manager-ul judetului Neamt, functie pe care a ajuns pe merite strict profesionale bine-nteles, iar din luna martie 2018 este consilierul personal ar prim ministrului pe probleme de educatie si sanatate. Cat de bine o consiliaza pe Viorica Dancila in aceste domenii, se poate observa foarte usor. La Spitalul Judetean Neamt mor oameni cu zile si medicii vinovati sunt scosi basma curata, iar in scoli se invata de pe manuale cu greseli grave, sau mai vechi de 10 ani.

Oana Bulai a scris ieri pe contul sau de facebook ca ”Cine spune că România nu progresează minte sau e răuvoitor! Avem profesioniști de mare calibru, avem idei și avem proiecte!” Nu e asa ca e frumoasă viata la Bucuresti? De acolo lucrurile se vad roz, culoare care incepe sa se faca vazuta si la Prefectura Neamt ca doar e reprezentantul Guvernului in teritoriu, iar ”mimoza” a dat si ea o mana de ajutor la instalarea prefecturesei Soroceanu. Daca nu simti ca Romania progreseaza inseamna ca minti sau ca vrei raul acestei tari. Daca te uiti in jur si ti se pare ca e cam nasol, trebuie sa stii ca avem profesionisti de mare calibru (mai ales in Guvern) si ca exista idei si proiecte, se intelege din ce spune Oana Bulai.

Asadar, Oana Bulai, anunta tocmai de la Palatul Victoria ca ”avem idei si avem proiecte”. De fapt, doar idei si proiecte a avut si pe perioada in care a fost county manager. Doar idei si proiecte sunt in tot judetul Neamt de cand bunul prieten al Oanei Bulai este presedinte al CJ Neamt, dar parca ideile si proiectele au o alta greutate cand vin chiar din preajma prim ministrului Romaniei. Si in caz ca nu stiati, cand era administratorul judetului, Oana Bulai a avut un alt proiect, deosebit de important. Vezi AICI! Oana Bulai, administrator public de nota 9 al judeţului: “Să scoatem Neamţul din anonimat!” Si a scos Neamtul din anonimat de i-au mers fulgii.

”Cine spune că România nu progresează minte sau e răuvoitor! Avem profesioniști de mare calibru, avem idei și avem proiecte!”, este doar fraza de inceput a postarii Oanei Bulai, in care ne spune ca a participat la o chestie denumita ”Starea Natiunii”, aflata la stadiu de proiect. Cum spuneam, fara proiecte, viata e pustie.

Dar ”Starea Natiunii” nu e asa, o simpla vorba in vant. Este mai intai de toate un proiect si abia apoi o aplicatie online si mai mult decat atat, este un ”agregator” prin intermediul caruia ”se construiesc politicile publice”.Ce sa mai! Ne-a pus Dumnezeu mana in cap si noroc cu Oana Bulai care incheie spunand ca initiatorii acestui proiect ”Au în mine un susținător și un partener cât se poate de serios”. Deci putem sta linistiti daca ea este un partener serios al acestui ”proiect”, treaba e in regula. Oricum, nici nu ne-am prins ca ”mimoza” incearca sa aiba iesiri publice pentru ca cineva i-a promis ca va fi pe primele locuri pe o lista la niste alegeri viitoare, subiect pe care-l vom trata separat.

Inainte sa va lasam sa cititi integral anuntul Oanei Bulai, tinem neaparat sa-i transmitem ședere placuta in continuare la Bucuresti si sa ne mai tina la curent la astfel de proiecte de mare, mare viitor!

Oana Bulai: ”Am participat astăzi la prezentarea unui proiect de excepție pentru dezvoltarea României: „Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice”.

Concret, o echipă a Secretariatului General al Guvernului condusă de sociologul Lelia Oanță, în parteneriat cu un colectiv al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative coordonat de profesorul Paul Dobrescu, au realizat un agregator de date statistice multidisciplinare destinat fundamentării deciziilor și strategiilor din cadrul administrației centrale și locale.

Practic, în orice moment, Guvernul României are acces la „imaginea momentului”, dar poate vedea și evoluția oricărui indicator – din sănătate, educație, economie, energie, agricultură etc – din România și din oricare țară membră UE. O bază de date foarte bine sistematizată și extrem de ușor de accesat.

“O țară care se ridică are o administrație bine pusă la punct”, a spus prof Paul Dobrescu. Are dreptate! Proiectul Guvernului, realizat cu fonduri europene (Programul Operațional Capacitate Administrativă – POCA) este despre un nou mod de a face administrație. Coerent și eficient. Bazat pe date care, o dată introduse în agregator, stau la baza construcției politicilor publice.

Doar atunci când ai date corecte despre temele esențiale ale dezvoltării României poți construi sustenabil și poți avea dezbateri publice adevărate.

Agregatorul „Starea Națiunii” este o aplicație online care centralizează, ierarhizează și prezintă date statistice colectate începând din anul 1990. Are o interfață accesibilă și prietenoasă și, în mod transparent, va putea fi accesat de pe website-ul Guvernului. Veți vedea, este mai user-friendly decât Eurostat.

Îi felicit din toată inima pe profesioniștii care au făcut posibil acest proiect! Au în mine un susținător și un partener cât se poate de serios.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Oare pana unde merge gradul de nesimtire si tupeul unora? Ce tupeu ordinar sa ai sa vii sa vorbesti despre idei si proiecte? La fel cum ati distrus Neamtul? La fel de multe proiecte si promisiuni am avut si acum doi ani. Nu vedeti exodul romanilor, nu vedeti cum tot mai multe firme isi inchid activitatea, nu vedeti ca pare un judet pustiu cand vezi atatea spatii comerciale goale, nu vedeti ca e distrusa infrastructura existenta si nici vorba despre investitii noi, nu vedeti ca din cauza degradarii infrastructurii rutiere majoritatea drumurilor din judet au restrictii de tonaj iar asta inseamna ca nu va veni niciun investitor ca nu se poate aproviziona sau desface marfa, nu vedeti ca in loc sa construiti autostrada pana la Tg Mures (pt care sunt bani!!!) ati preferat sa construiti o sosea pe campie intre Iasi si Tg Neamt? Chiar ne crezi prosti? Sau poate ai devenit o priceputa in ale administratiei dupa ce ai citit din manualele scolare oline de greseli. Gata. Chiar gata. Terminati dracului si furati linistiti ca institutiile statului s-au predat, dar nu ne sfidati inteligenta. Stii ce-i culmea, o sa ajungeti ca nici macar voi sa nu mai candidati pe la primariile secate de resurse. Daca vrei sa cunosti cu adevarat ce se intampla in Romania, uita-te la emisiunea “Starea natiei” a lui Patraru si nu la aberariile altora despre starea natiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.