Video: Imagini de la locul crimei, declaratii procuror, imagini cu agresorul

Detaliile crimei de la spitalul din Piatra Neamț. Victima era terorizată de criminal

Detaliile crimei de la spitalul din Piatra Neamț. Victima era terorizată de criminal

Publicată de TVMneamţ.ro pe Vineri, 10 ianuarie 2020

Anca Patriche (foto), directoarea de ingrijiri medicale ucisa astazi la Spitalul Judetean Neamt, era terorizata de sotul ei, dupa cum reiese din datele anchetei.

Potrivit relatarilor unor membri ai familiei, barbatul in varsta de 50 de ani (foto jos, din aceasta seara, inainte de audierea de la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt) devenise foarte violent, si suferea adevarate crize de gelozie pe fondul consumului de alcool. Potrivit procurorului de caz, Stelian Olteanu, femeia era maltratata continuu, de aceea a hotarat nu demult sa se separe de barbat, alegand sa se mute cu chirie intr-o locuinta din Piatra Neamt. Crizele barbatului nu s-au oprit, ba chiar din contra, s-au intensificat. Acesta o ameninta pe femeie cu moartea si o urmarea chiar si la serviciu. De multe ori, de frica sotului ei, aceasta îi ruga pe colegi sa o insoteasca atunci cand pleca spre casa.

Cu toate acestea, ea nu a depus niciodata plangeri la Politie si nici nu a cerut ordin de protectie. ”Victima nu solicitase ordin de protecție față de bărbat. De asemenea, în prealabil, nu ar fi depuse sesizări privind posibile acte de violență”, a declarat Georgiana Moșu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

In urma cu putin timp, Anca Patriche a decis sa intenteze actiune de divort, si asta pare sa-l fi scos din minti pe sotul acesteia. Astazi, 10 ianuarie, in jurul orei 15:30, barbatul a intrat in Spitalul Judetean Neamt, in timpul programului de lucru al sotiei sale, inarmat cu un cutit cu lama de 30 de cm, dupa cum a precizat procurorul de caz. A urcat la etajul doi, la Sectia de Chirurgie, unde si-a gasit sotia intr-un birou. A intrat si el in incapere si a incuiat ușa, apoi i-a aplicat doua lovituri de cuțit. Una in zona toracia si una în gât. Victima a apucat sa țipe de doua ori, apoi s-a asternut tăcerea. Tipetele au alertat angajatii de pe Sectie, care si-au gasit colega zăcând intr-o balta imensa de sange. Îi fusese sectionata artera carotida. Au pus-o repede pe o targa si au dus-o la la Terapie Intensiva, Sectie aflata la doi pasi de biroul in care s-a petrecut atacul. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru viata ei. Medicii au spus ca pierderea masiva de sange si sectionarea arterei, au facut ca orice interventie medicala sa fie inutila.

Atacatorul a iesit din birou si s-a oprit pe un hol din apropierea incaperii unde si-a ucis soția. Paznicii spitalului l-au gasit in locul respectiv si au asteptat sa vina politistii. Barbatul nu a incercat sa fuga, parand ca este constient de oribila fapta comisa, si a asteptat sa fie incatusat. Langa el era o sacosa din plastic pe care s-a scurs sangele de pe mainile lui.

Cei doi soți au un baiat, student in anul 3. Anca Patriche fusese asitenta șefă la Sectia de Chirurgie, iar pe 8 ianuarie castigase concursul pentru postul de director de ingrijiri medicale al Spitalului Judetean Neamt. Astazi era prima ei zi de lucru in noua functie. Nu a mai apucat sa plece acasa. Un moment de nebunie al sotului agresiv, i-a curmat viata la doar 49 de ani.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu sa o Odihnească ! E Ciudat. CUM de Nu a Auzit Nimeni Zgomote ,țipete , ce a fost în acel Birou , Daca El se Relatează că a fost văzut intrând și faptul Că Daca Raposata ruga colegii sa o însoțească spre drumul De Acasă , vazindul pe holul spitalului ,ori intrand in biroul Ei , Nu ? a fost nimeni sa intre sa Vadă ce se Petrece . Asistenta șefa la Secția Chirurgie Nu sa găsit nici o Soluție de a o Salva .mai curând Nu sa vrut , din Diverse Motive

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.