La data de 18 decembrie a.c., în intervalul 06.00-14.00, în Municipiul Roman a fost desfășurată o acțiune de către polițiștii Biroului Rutier, ai Formațiunii de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei din cadrul Biroului Ordine Publică, toți din cadrul Poliției Municipiului Roman.

În cadrul activității,  peste 50 de autovehicule destinate transportului de persoane (microbuze, autobuze, taximetre) au fost controlate de polițiștii rutieri care au urmărit legalitatea transportului și starea tehnică a autovehiculelor. Au fost constatate 43 de abateri, dintre care 9 privind legalitatea transportului public de mărfuri și persoane, 3 la Legea Taximetriei și 31 la Codul Rutier, fiind aplicate amenzi de peste 14.900 de lei.

Exemple:

1. La orele 07.10,  pe DN 2 în interiorul loc. Horia a fost depistat un bărbat de  29 ani,  din Horia, care conducea un autobuz, în care transporta  9 călători cărora nu le eliberase bilete de călătorie.  Firma de transport a fost sancționată de polițiști cu amendă de 9000 de lei, conform la HG 69/2012.

2.La orele 10.15, pe strada Mihai Viteazu din mun. Roman, polițiștii au depistat  în trafic un conducător auto de 36 ani, în timp ce executa activități de taximetrie, având inspecția tehnică periodică expirată din 28.08.2018. Bărbatul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului, împreună cu plăcuțele cu numerele de înmatriculare, conform art.112 din O.U.G. 195/2002.

3.La orele 11.30, pe bulevardul Roman Mușat a fost depistat în trafic  un bărbat de 66 ani, care executa activități de taximetrie. În urma verificării autoturismului de către lucrătorii Registrului Auto Român,  au fost constatate deficiențe  grave, drept pentru care conducătorul auto a fost sancționat și i s-a reținut certificatul de înmatriculare, conform art,112 din O.U.G. 195/2002.

De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune administratorului unei societăți în regim TAXI, pentru angajarea de conducători auto care nu dețineau atestate profesionale în vederea desfășurării de activități de taximetrie, conform Legii 38/2003.

Polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au constatat două abateri la regimul economic privind utilizarea caselor de marcat fiscale, respectiv pentru neemiterea bonurilor fiscale de către agenții economici, sancționând-i pe aceștia cu amendă în valoare de 3000 de lei și ridicând în vederea confiscării suma de aproape 300 de lei.

Totodată, polițiștii Biroului de Ordine Publică au constatat în jurul orelor 14.00, faptul că un bărbat de 50 ani din Roman, se deplasa pe strada Aprodul Arbore și adresa injurii și cuvinte jignitoare în public. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991R.

(sursa: IPJ Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.