Actualizare stire- 5 noiembrie: Vezi AICI Rezultatul autopsiei, ce au constatat medicii legisti. In continuare, multe semne de intrebare

Stirea initiala: Moarte invaluita in mister in aceasta seara (4 noiembrie) la Baltatesti judetul Neamt, unde o tanara in varsta de 23 de ani a fost gasita decedata in pat, cu arsuri pe tot corpul. (imagini VIDEO, mai jos)

Tanara se nascuse cu handicap mintal si locuia doar cu mama sa in varsta de 58  de ani, dupa ce tatal sau murise in urma cu mai multi ani.

Potrivit declaratiilor rudelor, in seara tragediei, mama fetei ii pregatea mancarea in timp ce fiica sa ramasese singura intr-o bucatarie. Cand femeia a mers sa-i duca mancarea, fiind insotita de o nepoata minora, si-a gasit fiica decedata in pat iar camera era plina de fum negru.

Tanara prezenta arsuri pe tot corpul si cand a fost gasita ii ardeau ultimele bucati de imbracaminte de pe un picior si de pe o mana. S-a sunat la 112 in jurul orei 17, insa nu s-a mai putut face nimic pentru viata tinerei.

Nici pompierii nu au avut ce sa stinga, pentru in camera nu arsese nimic in afara de o bucata de patura si corpul tinerei.

Pana la aceasta ora, nimeni nu a putut explica modul in care corpul tinerei s-a aprins cu tot cu hainele de pe ea fara ca alte lucruri din camera sa arda. Mai mult, potrivit declaratiilor sefului SVSU Baltatesti, la soba in care ardea focul nu se umblase, aceasta fiind la o distanta de aproximativ 3 metri de patul unde fata si-a dat ultima suflare. Mama tinerei isi luase masuri de precautie si legase portita sobei cu o sarma, ea fiind gasita tot legata. Nici alte substante combustibile pe care fata ar fi putut sa le foloseasca, nu au fost gasite in camera.

Ceea ce declara rudele care au vazut pe tanara si locul in care aceasta a murit, chiar daca pare greu de crezut, seamana cu atat de controversatele cazuri de autocombustie sau ardere spontana care s-au petrecut in lume si pe care unii specialisti le neaga, in timp ce altii le gasesc verosimile si chiar le explica stiintific. Mai multe detalii dspre acest fenomen, AICI

La ora redactarii, cercetarile la fata locului erau in desfasurare iar trupul victimei fusese transportat la Medicina Legala unde se va face necropsia care ar trebui sa aduca lamuriri vizavi de ce s-a intamplat.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.