În perioada 1-3 iulie 2022, la Targu Neamt are loc unul dintre cele mai spectaculoase Festivaluri Medievale, ajuns in acest an la editia cu numarul XXI. Zilele Cetății Neamt este o manifestare organizata de Consiliul Județean Neamț, împreună cu Primaria Targu Neamt, Casa Culturii „Ion Creangăׅ“ Târgu Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ si Complexul Muzeal Național Neamț.

Evenimentul a devenit deja tradiție si va avea un program variat, pentru toate vârstele și gusturile. Spectatorii vor fi martori la schimbul de gardă în Cetate, la spectacolul Ordinelor Cavalerești, la demostrațiile de luptă în echipament de epocă și vor putea participa la ateliere de tir cu arcul sau salve cu tun. Oaspeții vor avea ocazia să retrăiască vremurile de odinioară, cu mare încărcătură istorică. Totodata, evenimentul are ca scop promovarea produselor tradiționale locale, a valorilor culturale și a frumusetilor zonei Neamțului.

 

Timp de 3 zile, în primul final de săptămână din luna iulie, orașul Târgu Neamț și Cetatea Neamț îmbracă straie din vremurile medievale. Domnițe, cavaleri, demonstrații de luptă în ehipament de epocă, jocuri, muzică, scenete de teatru, ateliere medievale sunt doar câteva din ceea ce încântă pe oricine ajunge în zona orașului și a Cetății Neamț în această perioadă.

Manifestările au loc și la Cetatea Neamț, dar și la baza dealului ce urcă spre cetate. Este un eveniment prin care se reconstruiește istoria, un indemn spre cultură identitară, pe ritmuri medievale. Bucate tradiționale, pregătite la ceaun și nu numai sunt pregătite la vedere de localnici pentru a fi savurate într-un mediu câmpenesc. De asemenea, meșterii populari sunt și ei prezenți pentru a încânta cu măiestria și delicatețea produselor pe care le realizează cu pasiune. Iar seara se încheie cu un foc de tabără cavalerească și povești încărcate de farmec”, anunta organizatorii.

În perioada 1-3 iulie, vă invităm în fortificația medievală de pe Culmea Pleșului și în Parcul Cetate din Târgu-Neamț, unde vor avea loc spectacole medievale, expoziții de artă populară, Ceaunul fermecat și multe alte activități pentru toate vârstele”, transmite si primarul Daniel Harpa.

Intrarea este liberă! Programul manifestarilor:

 

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.