Inspectorii ITM Neamț au depistat în luna octombrie, 18 persoane care munceau fără forme legale. ”La 9 angajatori au fost identificate 18 persoane care prestau muncă nedeclarată din care 17 prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, iar o persoană presta activitate fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată erau: exploatare forestieră, construcții, alimentație publică, transport taxi și activități ale căminelor de bătrâni”, se arată într-un comunicat ITM Neamț.

În total, în luna octombrie 2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate un număr de 357 acţiuni de control, din care 215 în domeniul relaţiilor de muncă şi 142 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. ”Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 349 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Un număr de 163 angajatori au fost sancţionaţi cu 225 sancţiuni contravenţionale, din care 178 avertismente contravenţionale şi 47 amenzi în cuantum de 482.200 lei”, mai transmite ITM Neamț.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 23 evenimente de muncă în luna octombrie. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă și accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale.Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.