Adevarate depozite de munitie au fost descoperite intr-o padure din Brusturi, jud. Neamt. Un barbat din Bucuresti originar din Brusturi, pasionat de cautari cu detectorul de metale a descoperit cantitati impresionante de munitie vineri, sambata si astazi (4 septembrie).

Padurea se intinde pe sute de hectare si se presupune ca sunt zeci de astfel de locuri cu munitie, pentru ca in acea zona a fost linia frontului in Al Doilea Razboi Mondial.

Comunicat ISU Neamt:

”Vineri, 01.09.2017, la ora 10:41, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Poiana, comuna Brusturi au fost descoperite mai multe elemente de muniție.

La locul intervenției s-au deplasat doi pompieri militari cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat: 3 lovituri de aruncător cal. 82 mm, 1 proiectil exploziv cal. 57 mm, 11 lovituri de aruncător cal. 50 mm, o grenadă de mână Kisser şi două grenade de mână ofensive. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 1200 mp și au mai fost identificate: 6 lovituri de aruncător cal. 50 mm, două grenade de mână ofensive, o grenadă de mână defensivă şi 155 cartuşe cal. 7,92 mm. Muniţia provine din Al Doilea Război Mondial.

Datorită lăsării întunericului şi a cantităţii mari de muniţie din zonă misiunea a continuat în ziua de 02.09.2017, cand echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 800 mp și au mai fost identificate: 10 lovituri de aruncător cal. 50 mm, două grenade de mână Kisser, 84 cartușe cal. 7,92 mm. și 25 cartușe cal. 9 mm. Muniţia provine din Al Doilea Război Mondial.”

In aceasta dimineata piotehnistii ISU s-au deplasat din nou in zona, dupa ce la 112 s-a anuntat descoperirea unei alte cantitati impresionante de munitie.

Tot sambata, si la Nemtisor au fost descoperite elemente de munitie, anunta ISU Neamt:

”Sâmbătă, 02.09.2017, la ora 10:14, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Nemțișor, comuna Vânători Neamț au fost descoperite mai multe elemente de muniție.

La locul intervenției s-au deplasat doi pompieri militari cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat: 2 lovituri de aruncător cal. 82 mm, o grenadă de mână Kisser şi o grenade de mână defensivă. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 1000 mp. Muniţia provine din Al Doilea Război Mondial.”

Ionut CORFU (foto coperta- arhiva)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.