Catalin Chitei, administratorul public al judetului Neamt (county manager) a anuntat ieri pe contul lui de facebook ca a demisionat din functie. ”Pe aceasta cale vă anunț faptul că de la sfârșitul anului nu voi mai ocupa poziția de administrator public al județului. În data de 12 decembrie am depus la registratura CJ informarea privind renunțarea la mandatul încredințat prin contractul de management”, spune Chiței.

In loc de explicatii pentru decizia luata, Catalin Chitei vorbeste despre experientele traite in ”intestinele unor instituii”. Asocierea termenilor ”intestine” si ”institutii”, este cel putin nefericita, daca nu e cu subînteles. ”Pentru mine a fost o perioadă extrem de interesantă din care am să extrag pentru autocritică situațiile pentru care nu am fost pregătit să le gestionez, dar am să și mulțumesc pentru experiența de a cunoaște intestinele unor instituții spre care toți nemțenii se uită cu interes și speranță și care nu întotdeauna răspund la nevoile lor.

Despre planurile de viitor, Chitei spune ca se va implica in campaniile electorale viitoare (locale si parlamentare), fara se explice foarte clar daca va face asta din pozitia de candidat. La un moment dat, numele lui Chitei era vehiculat ca posibil candidat PSD sau USR la Primaria Piatra Neamt. ”Am ales sa fac acest pas și pentru că anul viitor va fi unul cu două runde de alegeri care vor defini viața publică din România pentru următorii patru ani. E important ca alături de un candidat să stea un om de partid care va pune în munca sa tot ce are mai bun pentru reușită” isi incheie mesajul Catalin Chitei.

Chitei a ocupat functia de county manager prin concurs, la mijlocul anului 2018, dupa plecarea Oanei Bulai pe postul de consilier al premierului Viorica Dancila.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.