Inca o afacere se pune la cale pe banii pietrenilor. Primarul Andrei Carabelea a initiat un Proiect de Hotarare prin care Urban SA, firma primariei, are putea primi liber la subcontractarea lucrarilor de cosire si intretinere a spatiilor verzi din cartierul Darmanesti.

Cu alte cuvinte, firma care exact asta are in obiectul de activitate si unde pentru asta sunt platiti cu mii de lei directori, secretare, șefi și șefuleți, va fi intermediar intre primarie si o firma (sau mai multe, de obicei agreate politic) privata care va cosi iarba in Darmanesti. Pentru inceput. Vom vedea ulterior daca ”moda” nu se va extinde in tot orasul. Prin urmare, zeci de angajati pe bani publici de la Urban, vor dicta din birouri si vor semna ordine de plata pentru firme private.

Ramane de vazut daca propunerea lui Carabelea va fi adoptata in sedinta de Consiliu Local de maine.

Ca o dovada de maxim cinism, in Raportul de Specialitate care insoteste proiectul de hotarare initiat de primarul Carabelea, se mentioneaza negru pe alb ca URBAN SA nu-si face treaba. Consecinta nu este insa rentabilizarea/eficientizarea activitatii la firma condusa de o directoare PNL, si nici desfiintarea ei in conditiile in care este evident ca nu-si face treaba, ci externalizarea catre privati a lucrarilor pe care ar trebui sa le faca URBAN SA. Dar chiar si asa, conform vestea.net, URBAN a incasat in ultimele doua luni de primarie, aproape 100.000 de euro pentru cosire. Mai multe detalii AICI 385.000 lei, (ne)cositul ierbii la Piatra Neamț, pe două luni! Intrebarea care se pune, este cat îi va costa pe pietreni pana la urma cositul intr-un an?

De partea cealalta, ramane cel putin ciudata lipsa de reactie a opozitiei (PSD), stiind ca in ultimul timp, lidera consilierilor social democrati din CL Piatra Neamt se plangea cat de prost este administrat orasul.

Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.