Primarul din Borca, Ovidiu Nita, a luat hotararea sa renunte la fotoliul pe care il ocupa de trei ani. Acesta nu a fost foarte clar in motivarea deciziei inca, insa a spus unele lucruri despre interese ale unor oameni din zona, carora nu le convine faptul ca ia decizii care vin in folosul comunitatii. Acesta a spus ca inca nu si-a prezentat demisia in scris, insa urmeaza sa o faca dupa ce rezolva unele probleme administrative. Primarul Nita a mai spus ca unul dintre motivele pentru care a ales sa demisioneze ar fi legat de presiuni care s-au facut asupra familiei sale. Acesta spune ca s-a saturat sa fie arata cu degetul si invinuit de lucruri pe care nu le-a facut. Primarul a mai spus si ca, dupa ce isi va depune demisia, va mai ramane la dispozitia autoritatilor judetene pentru a-si justifica activitatea din ultimii ani.

Pana una alta, la Prefectul de Neamt nu a ajuns nici un act oficial in acest sens. Acesta a explicat faptul ca in cazul demisiei unui primar exista o intreaga serie de proceduri care trebuiesc respectate.

Ioan Vlad Angheluta – Prefect Neamt

”Deocamdată demisia a fost anunțată la nivel declarativ. Până astăzi (nr 19.10), nu a fost depus la Instituția Prefectului niciun fel de document. Iar potrivit legii, demisia trebuie înaintată Consiliului Local, în prima ședință, Consiliul Local ia act de respectiva demisie, după care documentele se depun la noi. Prin ordin prefectul vacantează postul și se anunță MAI. Există o serie întreagă de proceduri care trebuie îndeplinite”

Aceasta nu este prima data cand un primar de pe Valea Muntelui renunta la functie. In luna august si primarul din Damuc, Anton Covasan, si-a anuntat in timpul consiliului local demisia, informatie pe care a si confirmat-o in presa la acea vreme. Dupa un timp insa, acesta a revenit asupra deciziei. Primarul din Borca pe de alta parte, a declarat ca in sitatia lui nu mai exista cale de intarcere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.