Odată cu apropierea zilei de 8 Martie, IPJ Neamț continuă să prezinte o parte dintre polițistele care au ales o meserie grea, dar de maxim impact pentru întreaga societate. Ana Maria este criminalist de 17 ani la Poliția Neamț și în scurta prezentare pe care și-o face, mărturisește ce a impresionat-o cel mai mult la o cercetare la fața locului (CFL). Este vorba despre o mamă care a murit într-un incendiu alături de cei 3 copii. Ana Maria spune că a făcut pozele plângând. ”Agent șef de poliție Bîrdîzău Ana-Maria lucrează de la încadrare, din anul 2006, la Serviciul Criminalistic Neamț. Cu o experiență de 17 ani în domeniul criminalistic, Ana-Maria continuă să fie la fel de pasionată de detalii și să creadă că munca ei va produce o schimbare.

Când am intrat în acest serviciu eram singura femeie criminalist, acum suntem 6 colege  la compartimente diferite. Munca într-o echipă de polițiști  vine la pachet cu multă adrenalină, dar și cu multe momente frumoase.

Tatăl meu a fost polițist la post și de la el am prins dragul de meserie. Am absolvit în anul 2006, Școala de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr”, din Câmpina, și mi-am ales ca repartiție Serviciul Criminalistic. De atunci mă aflu în echipa criminaliștilor din județul Neamț.

Timp de 5 ani am făcut cercetare la fața locului, iar acum mă ocup de identificări judiciare. În fiecare zi am satisfacția muncii, simt că ceea ce fac contează, poate nu azi sau mâine, dar cu siguranță va produce o schimbare.

Cazul care pe mine, ca femeie criminalist m-a impresionat a fost un incendiu din comuna Tazlău. O mamă și 3 copii mici au pierit atunci, iar imaginea mamei, care era în genunchi și își proteja copiii, a fost una cutremurătoare. Am făcut CFL-ul cu lacrimi pe lentila aparatului.

Munca de polițist te schimbă. De când sunt polițist am devenit mai matură și mai încrezătoare în oameni.

Dragi femei, sunteți minunate și mult mai puternice decât credeți! Nu renunțați niciodată să visați! Dream big!”, transmite Ana Maria.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.