Aproape 3.000 de nemteni s-au imunizat cu vaccinuri AstraZeneca dintr-un lot considerat cu probleme, dupa ce in Italia s-au inregistrat reactii adverse grave, puse pe seama unor erori de fabricare a vaccinului provenit din acelasi lot.

In Neamt au ajuns vaccinuri AstraZeneca doar din lotul respectiv. Conform DSP Neamt, 3.050 de doze de vaccinuri au fost livrate in judet, fiind imunizate 2.764 de persoane. Din numarul total al dozelor, 6 au fost pierdute, iar 280 vor fi recuperate din 5 centre de vaccinare. Doar 4 persoane au prezentat reactii adverse, insa au fost reactii obisnuite.

In total, in Romania au fost vaccinate 77.000 de persoane cu doze din lotul care intre timp a fost oprit de la administrare. Peste 4.000 de doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, interzis în Italia, vor fi oprite temporar de la utilizare în România, ca măsură de precauție. Dozele neutilizate existente în centrele de vaccinare vor fi inlocuite, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat si se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România, a transmis ieri Comitetul National de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare (CNCAV).

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.