78,31% dintre UAT-urile din judetul Neamt sunt in scenariu verde, in ceea ce priveste incidenta de raspandire comunitara Sars Cov2. Desi campania de vaccinare din Neamt are printre cele mai slabe rezultate din tara, incidenta se reduce de la o zi la alta.

Conform cifrelor furnizate presei de Prefectura Neamt, 65 de UAT-uri din 83 sunt in scenariu verde. In 16 dintre acestea incidenta este ZERO, adica nu exista cazuri de Covid, iar in 28 de UAT-uri incidenta este sub 0,5 cazuri la mia de locuitori. 15 UAT-uri sunt in scenariu galben si doar 3 comune sunt in scenariu rosu, insa cu incidente destul de reduse: Ceahlau (3,36), Farcasa (3,26) si Tazlau, cu o incidenta de 3 la mie, la limita scenariului galben.

Incidenta la nivelul intregului judet își pastreaza tendinta de descrestere, ajungand astazi la 0,73 la mie. In ultimele 24 de ore au fost raportate doar 8 noi cazuri de infectare. Numarul persoanelor internate in spitalele Covid din Neamt, este in continuare tinut la secret de autoritati. Cifrele privind internarile nu mai sunt comunicate presei de peste o luna de zile.

La nivel national, in ultimele 24 de ore au fost raportate 620 de noi imbolnaviri. Niciun judet nu mai este in scenariu rosu si doar Bucuresti si Cluj au incidente de peste 1,5 la mie (1,59 respectiv 1,54). 11 judete sunt in scenariu galben, iar restul judetelor sunt in scenariu verde.

Lista cu incidenta in fiecare UAT din judetul Neamt:

incidenta L 10.05.2021

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.