Intr-o lume in care normalitatea este tot mai des inlocuita de anormalitate, iata ca mai sunt si oameni corecti. Gesturile de omenie nu au cum sa dispara, numai ca sunt prea putin cunoscute, mult mai putin decat cele negative. Dar cum puterea exemplului functioneaza intotdeauna, merita aratate doua gesturi de omenie petrecute in Piatra- Neamt la sfarsitul saptamanii trecute. Unul dintre ele este relatat de jurnalistul Daniel Vinca (vestea.net) pe contul lui de facebook, unde povesteste cum a pierdut o suma de bani intr-un magazin si dupa cateva minute, cand nici el nu-si daduse seama ca avea mai putin cu 60 de lei din cauza neatentiei, un agent de paza l-a cautat, l-a gasit si i-a dat banii pierduti:

Gest! Aseară (n.n. duminica 14 octombrie) la Penny (Mall Galleria) am platit produsele, am primit restul (vreo 60 de lei) si bonul, am pus banii in buzunar si am iesit afară.
Fumam o tigara cand a venit un agent de paza si… mi-a dat din nou restul. Pusesem banii pe langa buzunar. Am zis “multumesc” dar deja agentul de pază se intoarcea la postul lui…
Nu stiu cine a văzut banii care picaseră jos: casiera, vreun client, vreun agent de pază. Indiferent despre cine e vorba, e un OM. Banii respectivi poate erau cat leafa pe o zi a respectivului.
Da, e un gest normal, dar in marea asta de anormalitate, cu atat mai apasat spun iar: Multumesc si Felicitari!”, spune Daniel Vinca.

Si la IPJ Neamt a ajuns o suma de bani gasita sambata (13 octombrie) pe o strada din Piatra- Neamt. Persoana care a gasit banii s-a prezentat cu ei la ofiterul de serviciu, iar acum cel/cea care i-a pierdut, este asteptat sa-i ridice. ”În data de 13 octombrie a.c., la ofiţerul de serviciu al I.P.J. Neamţ s-a prezentat o persoană, care a predat o sumă de bani găsită. Aceasta a declarat că în aceeași zi, în timp ce se deplasa pe o stradă din Piatra Neamţ, a găsit suma respectivă.

Persoana și-a făcut timp și s-a prezentat la sediul I.P.J. Neamţ, unde a predat banii găsiţi pentru a fi înapoiaţi aparținătorului.

Până în prezent la nivelul I.P.J. Neamţ, nu a fost înregistrată nicio declaraţie privind pierderea sumei de bani şi nimeni nu s-a prezentat pentru a-i revendica.

Proprietarul este așteptat la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ pentru a-și recupera banii, numai după ce va face dovada că îi aparțin”, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.