Piatra- Neamt gazduieste cu sprijinul CJ Neamt sub egida Președinției României la Consiliul UE, lucrarile celei de a 13-a editii a Eden Network Meeting, un program care se desfasoara sub tutela Uniunii Europene. Scopul Eden Network este sa devina cea mai importantă rețea de destinații turistice durabile în Europa. Rețeaua EDEN se doreste a fi unul dintre cei mai importanți contribuabili în consolidarea imaginii și a profilului Europei ca o colecție de destinații turistice durabile și de înaltă calitate. Rețeaua EDEN tinde sa devina din ce în ce mai influentă și cu autoritate recunoscută de organizatiile cu profil turistic, de operatorii de turism și de turiști.

Programul 13th Eden Network Meeting de la Piatra- Neamt a inceput de miercuri 10 aprilie si se incheie vineri 12 aprilie. La lucrari participa oficiali UE responsabili pe partea de turism, dar si reprezentanti ai institutiilor administrative judetene, precum si reprezentanti ai Ministerului Turismului.

Ieri, participantii la eveniment au facut o vizita in Cheile Bicazului, astazi au loc discutii si dezbateri privind strategiile pe care EDEN Network le va adopta in viitor pentru eficientizarea turismului in UE, inclusiv in judetul Neamt, iar maine, 12 aprilie cor fi vizitate mai multe obiective turistice din judetul Neamt, cum ar fi Curtea Domneasca din Piatra- Neamt, Muzeul Etnografic ”Nicolae Popa” din Târpesti, Parcul Natural Vanatori Neamt sau Manastirea Neamt.

Turismul este una dintre posibilitatile de exceptie pentru cresterea nivelului de trai, pentru cresterea ecnonomiei nationale, iar prioritatea noastra la acest eveniment este prezentarea prestigiului istoric si a prestigiului cultural al judetului Neamt. Judetul Neamt este renumit pentru traseele de exceptie, pentru manastirile din zonele limitrofe ale orasului Targu Neamt si ale orasului Piatra Neamt, manastiri care reprezinta pentru noi, temple ale crestinismului. Ceahlaul este de asemenea o destinatie deosebita, dar si multe alte locuri, cum ar fi zimbrii din zona Manastirii Neamt ce pot fi admirati in habitatul lor natural. In judetul Neamt se pot vizita nenumarate muzee, case memoriale si se pot vedea urme ale civilizatiilor vechi de mii de ani, biserici de lemn si alte minunatii ale traditiilor populare, unice in toata lumea. De asemenea, o alta bogatie o reprezinta apele termale de la Statiunea Baltatesti, unde se pot face tratamente balneare pe tot parcursul anului. Dupa cum vedeti, nu degeaba judetul Neamt a fost premiat la nivel national pentru activitatea turistica, iar in 2018 a fost desemnat destinatie europeana de excelenta”, a declarat in deschiderea programului de astazi, Ion Asaftei, vicepresedintele CJ Neamt.

Rețeaua EDEN cuprinde conceptul de turism durabil ca o îmbunătățire constantă a echilibrului între funcționarea afacerilor viabile din punct de vedere financiar, satisfacerea oaspeților, protejarea mediului natural, cultural și sprijinirea comunităților locale.

Astfel, operatorii de turism sunt în măsură să reinvestească în afacerea lor și să atragă și să păstreze lucrătorii locali calificați, deoarece acestea sunt profitabile din punct de vedere financiar.
Oaspeții sunt dispuși să revină și să dea referințe entuziaste, deoarece experiența lor reală depășește așteptările.
Afacerea este profitabilă, iar experiențele turiștilor sunt memorabile, deoarece comunitatea de destinații se angajează să păstreze patrimoniul natural și cultural, să ofere servicii remarcabile și să reducă amprenta asupra mediului.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.