La data de 17 octombrie a.c., peste 50 de polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Neamț în colaborare cu polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Cu această ocazie au fost monitorizate 13 treceri la nivel cu calea ferată de pe raza județului Neamț, dintre care 11 semnalizate doar cu indicatoare rutiere și 2 semnalizate cu sisteme automate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de 133 sancțiuni contravenționale, dintre care 35 pentru nerespectarea legislației în vigoare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată iar 98 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat pe DJ 156 A, în localitatea Roznov, un bărbat care conducea un autoturism având numărul de înmatriculare provizoriu expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 76.000 lei.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.