Cunoscutul realizator TV, Silviu Manastire, sterge pe jos cu traseistul politic Sebastian Burduja, recent trecut la PNL cu tot cu PACT, un partid de debara infiintat in anul 2016, cand nemteanul Burduja (fiul lui Marinel Burduja, fost primar de Piatra- Neamt si unul dintre oamenii aflati la conducerea Bancorex cand banca a fost devalizata). Potrivit realizatorului TV, fiul fostului nomenclaturist comunist, cu studii in SUA si angajat la un moment dat la Banca Mondiala, pune la bataie o vila de pe Coasta de Azur pentru a ajunge șef la organizatia PNL sector 4. De aici pana la lista pentru deputati a PNL, nu ar mai fi decat un pas.

Pe pagina de facebook „Dosar de Politician”, Mănăstire îl consideră pe cel care din postura de nouă vedetă PNL este trimis să reprezinte partidul pe la diverse televiziuni drept „un mucos fără carieră, fără experiență…” și, analizând varianta cu preluarea conducerii unei organizații de sector din București, spune că „vrea sa dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4” și își ilustrează mesajul cu coperta și linkul la un articol din Vestea, publicat imediat după anunțarea fuziunii PNl – PACT (<<Burduja, vicepreședinte la PNL-ul despre care spunea: „Partid putred, îmbâcsit, vechi, corupt, de doi bani!”>>), noteaza vestea.net

”Încă un mucos fără cariera, fără experiența de viața sau profesională, antrenat la mesele foștilor nomenclaturiști se pregătește sa sara cu dinții in fata direct la ciolan.
Tristul Sebastian (Tianu) Burduja vrea sa dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4. Îți sta mintea in loc! Ce băiat de bani gata are asemenea porniri?
Oare de ce toți copiii de ștabi, nomenclaturisti PCR sau băieți cu funcții de la FSN după ‘90, sar ca hienele pe putere? In loc sa își lingă in liniște milioanele moștenire de la producătorii lor părinți.
“Copiii lor vor fi șefii copiilor noștri” – asta cred ca l-a învățat Burduja senior (care nu are nicio legătura cu Securitatea) pe Tianu
NU ne mai facem bine!”,
afirma Silviu Manastire.

La alegerile parlamentare din toamna anului 2016, PACT nu a strâns numărul necesar de semnături pentru a putea depune liste de candidați, astfel că Burduja a candidat ca independent pentru un loc in Camera Deputatilor. Fiul fostului primar de Piatra Neamț (Marinel Burduja, numit de FSN imediat după Revoluție) a obținut 7000 de voturi, un număr deloc mic dar induficient fata de necesarul de circa 20.000 de voturi pentru un mandat de deputat. La momentul respectiv, a circulat intens ipoteza potrivit careia Burduja a candidat ca independent dupa ce ar fi avut o intelegere cu Ionel Arsene, pentru ca voturile sale ar fi provenit de la PNL, avantajand clar PSD care a castigat alegerile in Piatra- Neamt la o diferenta foarte mare de PNL.

Ulterior, Burduja s-a transformat in #rezistent si a protestat de mama focului impotriva PSD in Piata Victoriei, injurand totodata si PNL, iar la inceputul acestui an a anexat PACT la liberali si din cate se vede, este dispus sa faca orice pentru un loc in Parlamentul Romaniei.

Daca intentiile lui in ceea ce priveste arivismul sunt evidente, mai ramane de clarificat ce ocupatie are Sebastian Burduja, adica din ce traieste el, care este meseria lui si cum își castiga traiul de zi cu zi, din moment ce de ani de zile are timp de proteste, de sustinut cauze si interese la televizor si de turism politic de la un partid la altul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.