Ion Asaftei, președintele interimar al CJ Neamț, ajuns în funcție cu susținerea PSD după condamnarea și fuga lui Arsene, a găsit cel puțin doi vinovați pentru intenția Apaserv, de a scumpi (încă o dată) apa potabilă cu 23% și serviciile de canalizare cu 16%.

Acesta a declarat ieri, în emisiunea ”Cafeaua de diminea”- Mesagerul de Neamț, că Apaserv nu are încotro și trebuie să scumpească tarifele la apă, pentru că s-a scumpit curentul electric, indicând companiile din vest, ”asupritorii imperialiști” (cum ar fi scris pe vremuri securiștii în rapoartele informative despre dușmanii poporului), care au pus mâna pe rețelele de distribuție de curent electric din România și jonglează cu prețurile după bunul lor plac, cu impact direct asupra prețurilor apei în județul Neamț. ”Pierderile de la Apaserv trebuiesc recuperate. Pierderile la Apaserv vin mai ales din ceea ce înseamnă scumpirea energiei. Dincolo de pierderile de apă ca atare și… astea… le știm, le-am mai dezvoltat în emisiune la dumneavoastră.

Deci, scumpirea energiei… (…) Nimeni din cei care vorbesc despre scumpire, despre toate astea, niciunul nu amintește de un lucru fundamental. Dom-le, cine scumpește energia la noi, dom-le? Nu cumva sunt niște firme multinaționale? Ca idee. Ați auzit vreodată spunându-se ceva în legătură cu… nu, că acolo… mă rog, avem E- On-ul, avem diverse alte… avem apa și mai nu știu ce pe la francezi, avem mai nu știu ce la italieni. Deci, trebuie văzut un pic ăăăă… în ce manieră abordăm problema asta. E un lucru foarte serios (…) Haideți să vedem cum facem, să mai punem frână la scumpirile astea de energie. Pentru că atunci când vrei să dai o economie peste cap, îi scumpești energia”, spune Ion Asaftei, referindu-se evident, la energia electrică.

Un al doilea vinovat din cauza căruia nemțenii vor plăti cea mai scumpă apă din România, ar fi, în viziunea președintelui ALDE Neamț, Curtea de Conturi. ”Pe o asemenea temă (n.red. scumpirea apei), foarte importantă, mai intervine cineva. Și care te obligă efectiv să ridici prețul la apă. Curtea de Conturi. Curtea de Conturi dacă a venit în control și a sesizat că nu ai luat măsuri de recuperare a pierderilor, te obligă la o asemenea măsură”, a mai completat interimarul Asaftei.

Referitor la reducerea cheltuielilor din Apaserv, Asaftei nu a precizat dacă inspectorii de la Curtea de Conturi au impus reducerea cheltuielilor și cu zecile de dinozauri sinecuriști de partid angajați în companie, sau cu salariul de 7.000 de euro al directorului, ori cu contractele pe zeci de mii de euro pentru slugile PSD din presă. De asemenea, ar fi bine de știut dacă se fac reduceri de cheltuieli și la contractele cu firme căpușă ale unor șmecheri din PSD.

Apaserv are pierderi pe rețea de peste 70% din cauza conductelor ciuruite. Recent, specialiștii de la Apaserv și din CJ Neamț au ratat (intenționat sau nu) un proiect de 310 milioane de euro, prin care ar fi putut să se modernizeze o mare parte din rețeaua de distribuție, veche de 50-60 de ani. Compania controlată de CJ Neamț are pierderi financiare de peste 4 milioane de euro și este la un pas de faliment. Faliment despre care se vorbește că este premeditat de mafia PSD din Neamț, lucrurile fiind aranjate cu mult timp în urmă.

Dar, până să se ajungă la miezul problemei, este bine că s-a început cu firmele din vest, care sug sângele poporului român și apa de la robinetele nemțenilor.

Alte declarații ale lui Ion Asaftei în emisiunea amintită, în articolul de mai jos:

Derapaj grav al președintelui CJ Neamț. Asaftei vrea pușcărie pentru jurnaliștii incomozi

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pentru cei care nu stiu APASERV este o feuda PSD-ista.Daca nu esti un membru al PSD cu greutate nu ai nici macar sansa de a fi angajat ca sofer sau om de serviciu aici. Bataia ptr functii se da foarte dur intre diversele gasti PSD-iste din institutie.La fel se intampla si in tot ceea ce tine de administrarea invatamantului din judetul Neamt, SRI, Politie sau OPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.