Astazi, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a fost intr-o vizita de lucru in judetul Neamt, care la fel ca alte trei vizite de ministri din ultima luna, a fost tinuta departe de ochii presei de catre CJ Neamt si de catre Prefectura.

La vizitele respective nu au fost invitati nici macar cei de la ALDE, partenerii de coalitie ai PSD la nivel national si la nivel judetean. Chiar daca ALDE are si vicepresedinte de CJ in persoana lui Ion Asaftei, nici el nu a participat la vreuna dintre vizite pentru ca nu l-a informat nimeni despre ele desi cel putin teoretic, ar fi trebuit sa fie in interesul judetului Neamt.

In conferinta de presa de astazi de la sediul ALDE Neamt, Ion Asaftei a declarat ca alianta PSD-ALDE este mai unita ca niciodata. Cat de unita poate fi o coalitie in care partenerii se ascund unul de altul, cam greu de spus. La intrebarea reporterului tvmneamt despre vizitele ministrilor tinute ascunse de PSD Neamt, Asaftei a sugerat ca astfel de decizii se iau la nivelul conducerii judetului, intr-un loc pe care l-a denumit ”cutia neagra”.

Intrebarea reflecta o realitate dar nu suntem noi (n.r. ALD Neamt) in masura sa cerem PSD-ului pe cine sa aiba in staff cand vine un ministru sau altul. Un asemenea fapt, real de altfel, nu este in masura sa puna sub semnul intrebarii stabilitatea coalitiei la nivel de judet. Asta (n.r. secretomania) se vede si judeca cetatenii, nu trebuie sa emitem noi judecati. Probabil ca cei de la PSD au anumiti sfatuitori, anumiti formatori de opinie care au alte idei, ca e bine, nu e bine sa fie si Asaftei prezent ca vicepresedinte de Consiliu Judetean… cine stie ce e in cutia aia neagra acolo in care se discuta dulcegariile astea de viitoare campanie electorala”, a declarat Ion Asaftei.

”Cutia neagra” a lui Asaftei duce cu gandul mai mult la o camera obscura decat la instrumentele folosite in aviatie. Deci se intelege ca armata de sfatuitori ai lui Arsene ( din ea fac parte si ”formatori de opinie”, adica trompetele din presa indopate cu bani de la CJ) ia decizii care nu preau au legatura cu interesul public, atat timp cat sunt luate la adapostul intunericului, intr-o camera obscura. Sau ”cutie neagra”.

Ionut CORFU (foto coperta- facebook, Ionel Arsene)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.