În Piatra Neamt exista în vigoare un Regulament privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică, intens dezbatut și extrem de controversat anul trecut. În Regulament sunt norme care prevăd pana si combaterea hranirii porumbeilor ale căror excremente pot afecta grav estetica orașului.

Estetica însă, pare a fi la pamant si la propriu si la figurat, daca ar fi sa ne referim la un caz atat de vizibil, incat l-ar putea vedea un politist local sau un viceprimar chiar si orb de ar fi.

Este vorba despre un gard de metal aflat in proprietatea Primariei, pus la pamant dupa un accident rutier. Gardul este pe str. Cetatea Neamtului si imprejmuieste perimetrul Centrului Social Pietricica. Accidentul a avut loc pe 4 aprilie, iar astazi, la mai bine de 2 saptamani de la evenimentul rutier, gardul, cu tot cu niste elemente din beton plus niste tevi de gaz metan, este imprastiat peste tot. Nu au fost nici macar adunate resturile.

De la Primaria Piatra Neamt ni s-a comunicat ca de remedierea situatiei ar fi trebuit sa se ocupe cei de la Patrimoniu. Dar, pentru asta, a trebuit asteptat un Proces Verbal de la Politie. Care Proces Verbal, o coincidenta data naibii, a venit ieri, adica exact cu o zi inainte sa intrebe reporterul tvmneamt de ce stă Primaria cu Estetica la pamant pe str. Cetatea Neamtului, o strada din orasul statiune turistica, extrem de circulata. Așa că urmeaza sa fie reparat gardul, iar Primaria va recupera banii de la asiguratorul soferului vinovat. Treburi complicate si incalcite, administratia publica nu e asa de usoara pe cat pare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.