Astazi ar fi trebuit sa se faca primele teste coronavirus la Spitalul Judetean Neamt. Saptamana trecuta cand sistemul de testare PCR a ajuns la spital, acesta era termenul avansat: miercuri, 8 aprilie. Nimeni nu s-ar fi gandit ca lucrurile ar putea sta altfel, mai ales ca se pregatise si spatiul pentru amplasarea sistemului si spatiul pentru laboratorul in care astazi ar fi trebuit sa fie analizate primele teste.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Monitorul de Neamt anunta ca pana se vor face teste la Piatra Neamt mai dureaza. O saptamana, doua sau chiar trei. Din cauza de omologare. ”Aparatul trebuie omologat de nişte specialişti de la Bucureşti, la Institutul “Matei Balş“, acolo unde trebuie instruit şi personalul care trebuie să lucreze cu aparatul în cauză. Aşadar, în acest moment, după poze care au invadat Facebook-ul în care am văzut cum era cărat în grabă aparatul pe scări, el stă… şi se umple de praf.

Peste câteva săptămâni poate va putea fi folosit. Şi atunci ce atâta grabă în a ne poza cum ne rupem cârca să-l urcăm pe scări? Tot nu e penibilul evident? Sigur, nu sunt vreun specialist şi nici nu am pozat în aşa ceva, dar întreb în calitate de posesor măcar al unui neuron funcţional: de ce nu a fost trimis personalul la instruire cu ceva timp în urmă dacă tot exista intenţia achiziţionării unui astfel de aparat?”, scrie jurnalistul Cezar Filip in articolul Nu doar hoţia ne omoară, şi prostia poate fi fatală. Aparatul de testare… zaceciteste articolul integral AICI

Dar cum spitalul tocmai a trecut in subordinea Ministerului Sanatatii, ramane de vazut cum se vor misca noii administratori si daca nu cumva procedurile de omologare se vor finaliza odata cu eradicarea Covid 19.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.