Olimpiada Nationala „Tinerii dezbat”, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, debuteaza astazi la Piatra Neamt, incepand cu ora 9:30, la la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, iar festivitatea de premiere va fi organizată în același cadru, în data de 16 iulie, ora 13.00, se arata intr-un comunicat de presa la ISJ Neamt.

Evenimentul educational se desfasoara în perioada 11-17 iulie 2022, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamţ, si este menit să promoveze valorile cetăţeniei active şi democratice, fiind organizat de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean
Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț şi al partenerilor tradiționali.

Vor fi oaspeţi 291 elevi calificaţi la etapa naţională și 136 de profesori coordonatori/ însoţitori şi membrii componenți ai Comisiei Centrale.

Florentina Moise- Inspector Școlar General:Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” își deschide din nou arena, iar ținutul Neamțului este binecuvântat să primească, pentru o săptămână, pe cei mai buni oratori, pe copiii cei mai frumoși și mai curajoși, pregătiți să împărtășească din ascuțimea minții și din preaplinul sufletesc cu toți cei din jur!

Logosul și energia lui creatoare se vor configura, în zilele următoare, în dialoguri cu sens, persuasive și antrenante, în care vor domina respectul faţă de coechipieri, toleranţa, ascultarea activă, nondiscriminarea și libertatea spiritului. Ca de fiecare dată, întâlnirea competițională „Tinerii dezbat” valorizează gândirea critică şi creatoare, spontaneitatea şi autenticitatea vorbitului în public, dar oferă și prilejul de a evidenția frumusețea tinerilor, ingenuitatea și agilitatea lor.

Sunt atat de fericită că se desfășoară la Piatra Neamț!

Ne dorim sa fim gazde bune, sa impartașim momente frumoase împreună. Sute de tineri și profesori ne vor călca meleagurile și vreau sa rămână cu Ținutul Neamțului în suflet.
Inspectoratul Școlar Județean Neamț îndreaptă un gând luminos, de gratitudine și admirație, către toți cei care îi învață pe copii, la adăpostul cuvântului rostit sau scris, că valorile se conservă prin efort comun, prin dăruire și perseverență, că identitatea și succesul sunt garantate prin educație!

Vă urăm mult succes, dragi participanți la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, concentrare şi inspiraţie, încredere într-o societate mai bună, pe care voi o construiţi pas cu pas!

Programul evenimentului:

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.