Autoritatile din Neamt incep sa-si aminteasca de lacul Izvorul Muntelui si sa vada hectarele de mizerie care sufoca flora si fauna. SGA Neamt si-a mobilizat angajatii si a scos astazi din apa lacului in zona viaductului de la Poiana Teiului, peste 700 de kg de deseuri din plastic si sticla. ”Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț a desfășurat în data de 10.07.2020 o acțiune voluntară de ecologizare a malurilor lacului de acumulare Izvorul Muntelui (malul stâng aval și amonte viaduct Poiana Largului).

        La această acțiune voluntară de ecologizare au participat  12 angajați  de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț din cadrul Formației de Lucru Bistrița – Amonte, care au colectat un număr de 54  de saci însumând o cantitate de circa 756 de kg. (PET-uri, sticlă, materiale plastice).

        Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, monitorizează in permanență starea de salubrizare a cursurilor de apă, a secțiunilor de scurgere a podurilor și a căilor de comunicație, atenționează locuitorii precum și agenții economici de pe raza localităților verificate cu privire la interzicerea depozitării deșeurilor de orice fel precum și a materialului lemnos pe malurile și in albiile cursurilor de apă de pe raza comunelor precum și în alte locuri nepermise, asigură montarea de plăcuțe, afișe de avertizare în zonele vulnerabile depozitărilor de deșeuri de orice fel”, informeaza SGA Neamt intr-un comunicat de presa, semnat de directorul Marius Nechita

Garda de Mediu Neamt nu a avut nici pana astazi vreo reactie vizavi de dezastrul ecologic care se produce pe lacul supranumit ”Marea dintre munti”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.