Potrivit presei centrale, deputatul PSD de Neamț, Ciprian Șerban, a fost numit astăzi lider de grup al deputaților PSD, după ce fostul lider, Alfred Simonis a fost ales președinte interimar al Camerei Deputaților în locul lui Marcel Ciolacu, nevoit să demisioneze din funcție, pentru a putea ocupa funcția de prim ministru.

Noua funcție a lui Șerban este similiară celei de șef al deputaților PSD. El este și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Liderul de grup al deputaților are responsabilitatea de a promova și de a reprezenta interesele grupului în cadrul parlamentului. Acesta poate fi responsabil pentru stabilirea agendei legislative a grupului, organizarea și coordonarea activităților membrilor grupului, negocierea și prezentarea propunerilor legislative, conducerea dezbaterilor și menținerea comunicării cu alte grupuri sau cu conducerea parlamentului.

În unele cazuri, liderul grupului deputaților poate juca un rol influent în formarea politicii și în luarea deciziilor politice la nivel național.

Ciprian Șerban, cunoscut ca unul dintre cei mai apropiați oameni ai infractorului fugar Arsene, este la al doilea mandat consecutiv de deputat. Al doilea mandat l-a obținut în 2020, după ce a pierdut alegerile pentru primar la Roznov.  Conform CV-ului, Șerban a terminat facultatea cu un an înainte să fie ales pentru prima dată deputat.

Primarul de Roznov îl acuză pe deputatul Șerban că vrea să-și angajeze oameni în primărie: ”Cred că avea și el ceva de angajat acolo, din câte am înțeles”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Daca și Șerban a ajuns să conducă Psdul ,înseamnă că suntem în copac cu toți, totul e făcut să conducă analfabeți. Halal popor. Nu suntem în stare să înlăturăm gunoaiele că serban

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.