Sâmbătă, 10.12.2016, orele 15.28, dispeceratul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ a fost sesizat despre faptul că o femeie de 80 de ani a fost înşelată de către o persoană necunoscută, cu suma de 180 lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 15.30, la poarta locuinţei persoane vătămate s-a prezentat un bărbat care a declarat că are curcani de vânzare.

După ce femeia a înmânat banii, bărbatul a promis că se va întoarce cu pasărea, însă nu a mai revenit.

Polițiștii au demarat cercetările pentru identificarea persoanei și pentru ca aceasta să fie trasă la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înşelăciune .

Polițiștii nemțeni fac un apel către cetățeni:

Nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în curți sau locuințe!

Nu dați curs solicitărilor acestor persoane, de cele mai multe ori, acestea urmăresc să observe locul unde vă depozitați economiile, revenind ulterior sau sustrăgându-le într-un moment de neatenție.

Nu acceptați ofertele de produse oferite spre vânzare propuse de persoane necunoscute!

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.);

Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni.

Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării!

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.