În perioada 5 septembrie 2016 – 28 februarie 2017, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Neamț, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., desfășoară o acțiune, pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Activitățile vizează și indisponibilizarea bunurilor folosite la comiterea unor astfel de fapte, contracararea extinderii braconajului cinegetic săvârşit de vânătorii străini în paralel cu desfăşurarea unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare şi autohtone şi constatarea celorlalte genuri de infracţiuni care se comit cu ocazia organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare.

Astfel, până la mijlocul lunii decembrie a.c., polițiștii nemțeni au constatat 16 infracțiuni, dintre care 3 de braconaj prevăzute de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 6 la regimul armelor și muniției, iar restul privind regimul substanțelor periculoase prevăzute de Codul Penal şi OUG 195/2005.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoarea de 5000 de lei, pentru abaterile constatate la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor. Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 11 arme, dintre care 6 letale și 5 neletale, 70 de cartușe și 672 gr. de mercur.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.