Casa Corpului Didactic Neamt este singura institutie de profil din Romania care a reusit sa obtina bani europeni pe un proiect pentru combaterea absenteismului si abandonului scolar. Doar 10 astfel de proiecte au obtinut finantare la nivel national, a declarat Florentina Moise, directoarea Casei Corpului Didactic Neamt.

Scopul proiectului va fi atins prin stimularea financiara a dascalilor care predau in medii defavorizate si prin premierea performantei la clasa.

Ieri (31 octombrie), la Consiliul Judetean Neamt (institutie partener in proiect) a avut loc o activitate interactiva organizata de CCD Neamt, aceasta fiind una dintre etapele proiectului, la care au fost prezente peste 350 de cadre didactice si directori de scoli. Tema abordata ieri (”Abordarea absenteismului si abandonului școlar din perspectiva ecosistemelor sociale”- in total sunt 26 de teme ce vor fi dezbatute pe parcursul proiectului), a fost susținută de către prof. dr. Eugen Simion- presedintele filialei FICE Romania, de către inspectorul școlar Meda Știrbu si de catre inspectorul Școlar Ilie Țedly. Abandonul scolar a fost tratat si ca o problema a familiei, a scolii si comunitatii locale.

Accesul la fondurile europene reprezinta o sansa extrem de importantă oferita si invatamantului, iar noi, Casa Corpului Didactic Neamț suntem in fata dumneavoastra ca beneficiari. Vreau sa multumesc Consiliului Județean Neamț, domnului președinte Ionel Arsene pentru încrederea oferita devenind partenerul nostru in proiectul “Motivarea si Ameliorarea Didactică a Responsabililor Educațional POCU/73/6/107381”.Trăim timpurile in care banii europeni sunt folosiți pentru impact real in viata oamenilor, acesta fiind și obiectivul proiectului. Scopul proiectului consta in prevenirea si diminuarea părăsirii timpurii a școlii de către copiii aflați în risc educațional. De asemenea, proiectul propune măsuri de stimulare a resurselor umane calificate de a lucra in scolile defavorizate prin acordare de stimulente de performanță și prin organizarea de competiții de premiere a resurselor umane cu o contribuție deosebita in facilitarea unei educații calitative pentru copiii aflați în risc educațional”, a precizat Florentina Moise (foto) in fata asistentei.

La dezbaterile de ieri, pe langa cadrele didactice din învățământul preuniversitar și manageri scolari din județul Neamț, au mai participat si consilieri judeteni dar si presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, prefectul Daniela Soroceanu, viceprimarul Luminita Varlan, inspectorul scolar general Elena Laiu, administratorul public al judetului Neamt, Cătălin Chitei, dr. Daniela Marcoci (DSP Neamt), Monica Sofron, presedinte Asociatia Codrin, Liviu Rusu președintele Asociației Învățătorului Neamț. Totodata, la eveniment au mai participat si Gabriel Leahu- director CCD Bacău, Silviu Iordache- director CCD Iasi si Silvia Diaconu- director CCD Botosani.

Beneficiarii directi ai proiectului in valoare de peste 2 milioane de lei, accesat si castigat de Casa Corpului Didactic Neamț, sunt Centrele Scolare de Educatie Incluziva de la Targu Neamt si Roman si scolile gimnaziale de la Valeni, Oniceni si Valea Ursului.

Potrivit unor date facute publice de ISJ Neamt, valabile in luna decembrie 2017, 369 de elevi nu se prezentasera deloc la cursuri de la inceputul anului scolar 2017-2018, iar 21 de elevi fusesera exmatriculati din cauza absenteismului.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.