Un cățel prins ca într-o menghină între pereții a două clădiri în comuna Petricani, a fost salvat ieri, de pompierii ISU. ”Prin apel la 112, la ora 08:51, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Țolici din comuna Petricani, pentru scoaterea unui câine care era blocat într-un spațiu îngust, între două construcții.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea câinelui, ulterior fiind predat proprietarului”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

Alte misiuni desfășurate de pompierii nemțeni, ieri, 20 iunie:

♦Eveniment rutier în comuna Secuieni

La ora 12:25 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Secuieni la un accident rutier, unde un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, a căzut în șanț și s-a oprit într-un cap de pod.

La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.

La sosirea pompierilor, conducătorul auto era ieșit din autoturism. Conducătorul auto, un bărbat de 70 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la CPU Roman.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

♦Eveniment rutier în orașul Roznov

La ora 15:00 pompierii au fost solicitați să intervină în orașul Roznov la un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau doar conducătorii auto.

La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț si SAJ.

La sosirea pompierilor, cele două persoane erau evacuate. Un bărbat de 47 de ani, conducătorul autoturismului a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.

♦Misiune pirotehnică în comuna Ghindăoani

Echipa pirotehnică a intervenit în comuna Ghindăoani pentru asanarea a 223 de cartușe de calibrul 7,92 și unui săculeț de pulbere. Acestea au fost descoperite de un bărbat, în gospodăria sa, pe timpul efectuării unor lucrări de consolidare a casei.

Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pirotehnice, pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 100 mp și nu au mai găsit alte elemente de muniție.

Muniţiile descoperite, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

♦Incendiu într-un apartament din municipiul Piatra-Neamț

La ora 16:26, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc de locuințe de pe strada Mărăței.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD).

Până la sosirea forțelor de intervenție, 15 persoane s-au autoevacuat.

Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum în interiorul unei camere a unui apartament cu o cameră. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și s-au deteriorat pereții apartamentului.

Cu ajutorul ventilatorului s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.

Nicio persoană nu avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

I.C. (sursa foto- ISU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.