Pentru micii fermieri, viitoarea alocare  europeana vine cu mai multe oportunitati financiare. Toate au ca numitor comun: restructurarea si dezvoltarea fermelor mici, orientarea lor spre productia de piata.

O linie de finantare vizeaza cedarea terenurilor in mod voluntar de catre unii fermieri in favoarea altor fermieri, in scopul facilitarii comasarii terenurilor. Beneficiarii  sunt fermierii eligibili care au participat, cel putin un an, la schema pentru micii fermieri. Totodata, ei trebuie sa fie inscrisi in Registrul fermelor si sa fi beneficiat de plati directe pentru o suprafata de cel putin 1 ha de teren, compus din parcele care nu sunt mai mici de 0,3 ha.

Prima conditie: solicitantul a beneficiat cel putin un an de schema de plata pentru micii fermieri din Pilonul I. In plus,  la momentul depunerii cererii de finantare, fermierul se angajeaza sa transfere definitiv altui fermier intreaga lui exploatatie si drepturile de plata corespunzatoare. Transferul definitiv se poate realiza atat prin acte care sa confere un drept real de proprietate, cat si prin arenda pentru o perioada de minim 20 de ani.

Valoarea sprijinului nerambursabil acordat prin „Schema pentru micii fermieri” este echivalentul a 120% din cuantumul anual al sprijinului acordat pe schema de micii fermieri din Pilonul 1. Sprijinul va fi platit incepand cu data transferului pana la data de 31 decembrie 2020. Criteriile de selectie au in vedere dimensiunea fermei transferate, comasarea exploatatiilor, potentialului agricol, dreptului real de proprietate. „Schema pentru micii fermieri” poate fi activata incepand cu anul 2016 astfel incat, in minimum 1 an, solicitantul sa beneficieze de plata.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.