In luna martie a avut loc un concurs pe șest la Salubritas Piatra Neamt, pentru ocuparea postului de director. Pe șest, pentru ca anuntul de concurs nu a fost facut public nicaieri, tocmai pentru a nu se inscrie in competitie cine nu trebuie. Anuntul de organizare a concursului a fost pus doar pe site-ul Salubritas, pe care nu intra nici directorul, nici macar de plictiseala, asadar, oamenii capabili din Piatra Neamt, care ar fi putut deranja interesele din spatele companiei, nu au avut nicio șansă in fata aranjamentelor politice din curtea Salubritas, firma prin care anul trecut au trecut cel putin 1 milion de euro.

Din toata rezerva de cadre PNL Neamt, cel mai competent personaj gasit pentru functia respectiva, a fost Rares Alexandru, o mai veche cunostinta a pietrenilor, de vremea cand din postura de consilier personal al lui Dragos Chitic, numara gropile prin oras. Ca nu prea i-a iesit numaratoarea, se poate vedea cu ochiul liber, pe orice strada din Piatra Neamt.

Noul director Salubritas poate fi vazut in toata splendoarea, in galeria foto de mai jos (sursa foto: facebook)

Dupa cum se poate observa in pozele de mai sus, el a fost si un aprig luptator contra ”ciumei roșii”, care nu-i asa, numea oameni in diverse functii pe criterii strict politice si/sau de pupincurism, ceea ce a starnit revolta liberalilor.

De formatie profesor de educatie fizica, Rares Alexandru este cunoscut in PNL mai ales ca locotenent al ”gruparii Bîrjoveanu”, care a intrat in dizgratii si a fost destructurata la un moment dat, dupa repetate incercari de dezbinare si de acaparare a puterii in partid, scop in care era folosit si cel care acum a ajuns director sub administratia PNL din Piatra Neamt.

Pe aceasta filiera, in 2018, actualul director Salubritas ajungea consilier personal al primarului Chitic, cu atributii  de sef al Pietei Centrale, adica i s-a dat si lui ceva de facut ca sa nu fie platit chiar degeaba (Vezi AICI). Dupa ce piata a trecut la Urban, consilierul lui Chitic a cam ramas cu leafa nejustificata pentru ca nu era angajatul Urban, asa ca i s-au dat atributii de numarat gropi prin Piatra- Neamt, pozitie din care dojenea pe facebook pe cetatenii nemultumiti (detalii AICI).

Dupa schimbarile din PNL din 2020, Rares Alexandru s-a dat de 3 ori peste cap si din locotenentul lui Bîrjoveanu, a ajuns ospătar la PNL, adică impartea cafele si apa plata la conferintele de presa PNL, pentru jurnalistii pe care-i înjura pe retelele de socializare, pe cand era Pibull-ul online al celor care-i trageau sforile. Observandu-i probabil capacitatile manageriale, liderii PNL Neamt l-au ajutat din cate se vede, sa ajunga ditamai directorul, cu leafa de peste 10.000 de lei pe luna.

Si nu director interimar, ci director plin, prin concurs. Un concurs organizat in conditii cat se poate de dubioase. La inceputul lunii martie, Salubritas anunta pe site-ul companiei, ca organizeaza concurs pentru postul de director, dupa ce fostul director Cristian Sauciuc fusese numit la conducerea Troleibuzul SA. Data limita de depunere a dosarelor, era 12 martie. Ulterior, se revine asupra datei si se prelungeste pana pe 26 martie. Candidati: Rares Alexandru si directorul interimar al Salubritas Gabriel Armeanu. Castigator declarat pe 30 martie, a fost Rares Alexandru, liberal convins, cu certe aspiratii de bugetar de lux.

Dupa cum reiese din documentele Salubritas, nou director a convins ”juriul” cu declaratia de intentie, pentru care a obtinut 50 de puncte din 95. Deci, intentia conteaza. Pentru alte competente, cum ar fi cele de conducere de exemplu, a primit 5 puncte. Documentul poate fi vazut AICI

Asadar, in viziunea PNL pentru ”Noua Piatra”, cine injura mai tare ciuma rosie si jurnalistii incomozi, ajunge director la firma primariei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Toți sunt niște lichele. Dragoș Chitic îl blama pe Arsene, iar acum s a dus sa i pupe picioarele. Pardon, sosetele ! Asta zici ca da bani cu camătă, la ce fata are.

  2. Admin cred ca ar fi bine sa mi stergi comentariul in care un libidinos imi foloseste numele si prenumele. Deontologia profesionala spune cu totul altceva si nu trebuie sa mi apara mie numele in comentarii jignitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.