La data de 24 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au documentat activitatea infracțională a trei persoane cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, toți din județul Iași, bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit că, în perioada 28 martie – 5 aprilie 2021, în baza unei rezoluții infracționale, un tânăr de 20 de ani împreună cu un bărbat de 31 de ani, ar fi pătruns în două centre comerciale din Piatra Neamț, având fețele acoperite cu măști chirurgicale, de unde ar fi sustras diverse bunuri pe care le-ar fi ascuns sub îmbrăcăminte, fiind creat un prejudiciu de peste 5.000 de lei.

Activitatea infracțională a persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte ar fi fost sprijinită de un bărbat de 33 de ani, care ar fi asigurat transportul cu un autoturism a celor doi precum și a bunurilor sustrase.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați de 31 și 33 de ani, din județul Iași, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

În prezent, tânărul de 20 de ani este arestat preventiv într-o altă cauză penală instrumentată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În cursul aceleiași zile, bărbații în cauză au fost prezentați Judecătoriei Piatra Neamț, față de aceștia fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celor implicați.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.