Orasul Piatra Neamt este aproape de intrarea in carantina, dupa ce incidenta infectarilor a crescut in ultimele 24 de ore. Conform ultimelor cifre, în Piatra Neamt, rata de infectare cu Sars Cov 2 a ajuns la 5,73 de cazuri la mia de locuitori. De la 6 la mie, orasul va intra in carantina, cu restrictii asemanatoare celor din timpul starii de urgenta. Medicul DSP Neamt, Catalin Herghelegiu, a declarat miercuri in timpul unei conferinte de presa, cand incidenta raspandirii comunitare in Piatra Neamt era de 5 la mie, ca daca se pastreaza tendinta de crestere, in maximum 7-10 zile, se ajunge la 6 mie. Asta inseamna ca pragul va fi atins undeva la mijlocul saptamanii viitoare, iar la sfarsitul saptamanii viitoare ar putea fi adoptata Hotararea CJSU via CNSU, prin care in Piatra Neamt va fi instituita carantina.

Alte 9 localitati din Neamt sunt in scenariu rosu. Iata lista completa a localitatilor care au depasit pragul de 3 la mie:

Desi la inceputul weekend-ului s-a inregistrat o usoara scadare a infectarilor in Neamt, pentru astazi, s-a raportat un nou record de noi imblonaviri. 213 nemteni au fost confirmati pozitiv la testul coronavirus, rata de raspandire comunitara in judet, ajungand astfel, la 2, 56 la mie.

La nivel national, in ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 6.752 de infectari.

In judetul Neamt, conform ultimelor date transmise de DSP Neamt, sunt active 4 focare de Covid 19, unul dintre ele, fiind la Spitalul Bisericani. In ultima saptamana, cu tot cu cazurile din ultimele 24 de ore, au fost raportate 986 de noi infectari.

Iata comunicatul DSP Neamt, cu cifrele inregistrate la data de 7 noiembrie:

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 6.979 cazuri covid-19.
Au fost raportate 170 decese – 78 de femei și 92 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 21.038 persoane, fiind lucrate în total 61.550 teste. Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț cu 615 cazuri și municipiul
Roman cu 193 cazuri.

În perioada 31 octombrie – 7 noiembrie au fost raportate 773 cazuri noi și 12 decese.
În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare.
1. În Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț, a fost depistat un focar COVID-19, în cadrul Secției Chirurgie. În total sunt infectate 16 persoane: 8 salariați și 7 pacienți. Pacienții pozitivi cu simptome au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, iar cei asimptomatici au fost izolați la domiciliu, fiind monitorizați de către
medicii de familie. Personalul secției afectate a fost testat. Salariații pozitivi au fost izolați în spital sau la domiciliu. Au fost limitate internările in Sectia de Chirurgie generala și a fost realizată dezinfectia de nivel înalt în toate spațiile.

2. În Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, a fost depistat un focar COVID-19, în cadrul Secției Îngrijiri Paliative. În total sunt infectate 20 persoane: 7 salariați și 13 pacienți. Pacienții pozitivi au rămas internați în secție. Personalul secției afectate a fost testat. Salariații pozitivi au fost izolați în spital sau la domiciliu.

3. La Centrul de dializă Mediss Center Tg. Neamț a fost depistat un focar COVID-19. În total sunt infectați 22 pacienți.

4. În cadrul unui centru rezidențial din comuna Agapia a fost depistat, ieri, un focar COVID-19. În total sunt infectate 12 persoane: 4 salariați și 8 pacienți. În prezent, 393 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și 39 în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. 12 persoane confirmate covid sunt internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

3.629 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport covid din județul Neamț. Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 7.419 decizii de carantinare și 2.883 decizii de prelungire a izolarii.

Citeste si: Ciudat! Niciun caz de alte infecții respiratorii în Neamț, doar Covid 19. În noiembrie anul trecut, erau aproape 2.000 de cazuri

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.