Piatra Neamt ar putea intra in carantina, cu restrictii aproape ca in starea de urgenta si cu un impact econonomic si social devastator, dupa ce indicele de raspandire coronavirus a ajuns la 3,14 cazuri la mia de locuitori, depasindu-se astfel pragul de la care se intra in scenariul roșu. Intrarea in carantina ar insemna inchiderea scolilor, inchiderea sectorului HoReCa (hoteluri, resturante, cafenele), iesirea si intrarea in oras doar cu motive bine intemeiate, purtarea mastilor obligatoriu in toate spatiile publice, etc.

Si comuna Girov a trecut de pragul de scenariu rosu cu 3,7 cazuri la mia de locuitori, dar si orasul Bicaz, unde astazi sunt 3,6 cazuri la mia de locuitori. De ieri, comunele Tasca si Tarcau au intrat in carantina, la Tasca fiind cel mai mare indice de raspandire din judetul Neamt, 8,1 cazuri la mia de locuitori, in scadere de la peste 10, cat era la momentul carantinarii comunei.

Aproape de carantinare sunt si comunele Costisa si Gîrcina, cu 2,84 de cazuri, respectiv 2,86 de cazuri la mia de locuitori.

Astazi in judetul Neamt s-au raportat 161 de noi imbolnaviri, rata de raspandire fiind de 1,77, iar la nivel national s-a atins un nou record, cu 4.902 persoane depistate pozitiv la testul coronavirus.

Lista cu rata de raspandire a virusului in fiecare localitate din judetul Neamt:

incidenta 22.10.2020 (1)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.