Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a trecut scolile din comunele Tasca si Razboieni, in scenariu roșu. Incepand de maine, elevii din cele doua comune vor invata în regim online, pentru cel putin doua saptamani, a anuntat astazi prefectul George Lazar.

In comuna Razboieni, indicele de raspandire este peste pragul de alerta, dupa ce a fost descoperit un focar de coronavirus la Centrul pentru Recuperare Neuropsihiatrica din localitate, unde 179 de angajati si beneficiari au fost depistati pozitiv. Centrul a intrat in carantina, iar angajatii au trecut deja la regim de lucru 14 zile izolare la locul de munca cu 14 zile de izolare la domiciliu. Din cauza focarului de la Centrul de Recuperare, in comuna exista riscul raspandirii comunitare, de aceea scolile au fost trecute in scenariu rosu, a mai adaugat prefectul George Lazar.

La Tasca, indicele de raspândire este de peste 3,5 cazuri la mia de locuitori, acesta fiind in crestere, de aceea, pe langa suspendarea cursurilor in scoli, s-a luat si masura de a inchide pentru 14 zile restaurantele, cafenele si salile de jocuri de noroc, acolo unde activitatea se desfasoara la interior.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.