Primaria Piatra Neamt a primit miercuri vizita unei delegatii franceze din aglomeratia urbana Roanne, localitate infratita cu municipiul Piatra Neamt din anul 1992. Odata cu infratirea celor doua localitati s-au infiintat si doua asociatii, romana si franceza, a caror scop este promovarea de proiecte in cadrul acestei infratiri – Asociatia Piatra Neamt – Roanne si Asociatia Le Roannais – Piatra Neamt. Vizita a fost ocazionata de organizarea la Piatra Neamt a Bienalei “Victor Brauner” eveniment la realizarea caruia a contribuit Asociatia Le Roannais.

Din delegatie au facut parte Daniel Roulet, fost viceprimar al localitatii Riorges din Roanne si actual presedinte al asociatiei Le Roannais – Piatra Neamt si noul presedinte al Asociatiei Piatra Neamt – Roanne, doamna Ioana Hangan. Delegatia a fost primita de catre primarul interimar Dragos Chitic, iar temele abordate au fost recentul concurs literar in limba franceza organizat in cadrul Bienalei, concurs ce a fost jurizat de catre specialisti francezi si premiat cu premii in carti si bani asigurate de catre asociatia franceza, dar si posibile proiecte viitoare in domeniul sportiv, schimburi de experienta intre scolile cu profil tehnic si sanitar.

Dragos Chitic – Primar Piatra Neamt

“Imi doresc ca relatia de infratire sa se dezvolte, sa continuam proiectele incepute fie ele sociale, culturale sau sportive si sa gasim noi modalitati a implica cele doua asociatii de prietenie romano-franceze in viata comunitatilor noastre. Asa cum a facut-o si pana acum, municipalitatea pietreana va sprijini initiativele Asociatiei Piatra Neamt – Roanne menite sa consolideze si sa dezvolte relatia dintre aceste doua comunitati”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.