La redacție ne-au ajuns două pagini A4 cu un text intitulat „Drept la replică“. Din cauză că textul respectiv, semnat de „Vasile Avădănei, secretar la Asociației Forumul Montan din România Filiala Neamț“, nu respectă principiile de bază ale unei replici – și anume principiul proporționalității (este mult mai mare decât textul acuzat) și principiul referirii concrete la faptele neadevărate contestate – ne vedem nevoiți să spicuim. Vom trece cu vederea amplele aprecieri pozitive despre propriul eveniment organizat, considerațiile cu privire la „rolul media“, informările care au aspect de promovare a proiectului desfășurat pe bani publici, precum și ironiile, reușite sau nu, la adresa semnatarei (exemplu: „poate îmi explicați și mie sensul expresiei…“

Redăm în continuare câteva fragmente care au legătură cât de cât cu textul contestat:

„Referitor la articolul «Gastro Fest 2015- dezinteres, sincope si dezorganizare pe bani publici» doresc să vă informez (…) Articolul invocat prezintă o un tablou apocaliptic, unilateral și foarte părtinitor asupra unui eveniment pe care asociația Forumul Montan din România filiala Neamț și l-a propus să-l aducă în fața factorilor interesați, acela de a organiza un Festival gastronomic montan. (…)

Ne pare rău că nu ați menționat aceste momente importante din program și ați văzut numai părțile negative. V-ați grăbit să puneți eticheta «lăcomie».

Cât privește incidentul cu sunetul de duminică dimineața, într-adevăr nu a fost relevant pentru mersul festivalului. Lucrurile au stat așa: scena și sunetul au fost achiziționate, în afara bugetului proiectului, de la Best Show Event la suma de 8.000 de lei, sumă pe care trebuia să o achităm din încasările rezultate prin concesionarea acordată unor comercianți în spațiul festivalului (kurtos, popcorn, înghețată), comercianți aduși de domnul Strungariu. Dar aceștia nu au mai plătit suma stabilită, ceea ce ne-a adus în imposibilitatea de a achita în termen prețul scenei și sonorizării și de aici urmările cu întreruperea sunetului. După medierea doamnei primar Petraru (sic – n.red.), membru în Consiliul Director al Filialei, lucrurile au revenit la normal. Domnul Strungariu și-a primit până la urmă banii.

Cu stimă,

Vasile Avădănei, secretar la Asociației Forumul Montan din România Filiala Neamț“

Mihael BALINT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.