Doua incendii de locuinte s-au produs noaptea trecuta in Neamt, la diferenta de jumatate de ora intre ele. In satul Oglinzi din comuna Raucesti, o casa a fost complet distrusa, cauza incendiului fiind cosul de fum neprotejat termic. ”În jurul orei 01:33, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Oglinzi, comuna Răucești.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și voluntari din cadrul SVSU Răucești.
Incendiul se manifesta generalizat la o casă,  cu posibilitatea propagării la o gospodărie învecinată.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Nu au fost victime”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Un alt incendiu, s-a produs in comuna Rediu, din aceeasi cauza, pagubele fiind insemnate. ”În jurul orei 02:04, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Rediu.

Incendiul se manifesta la acoperișul și în interiorul unui imobil format din două corpuri (în formă de L), cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o locuință învecinată.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și pompierii voluntari din cadrul SVSU Rediu cu autospeciala din dotare.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars acoperișul casei (construit din astereală din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 60 mp, bunuri materiale din interiorul a trei camere (mobilier, articole de îmbrăcăminte,  aparate electrocasnice etc) și cereale.

A fost salvată o parte a locuinței și anexele gospodărești. Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Nu au fost victime”, a transmis ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.