Unul dintre obiectivele pe care parlamentarii PMP si le propun dupa alegerile din 6 decembrie, este reintroducerea alegerilor in doua tururi, spune Dragos Chitic, candidat PMP Neamt la Senatul Romaniei. Acesta este de parere ca alegerile dintr-un singur tur dau nastere unor anomalii fara nicio legatura cu democratia. El dă exemplul primarului Carabelea, care a fost ales de doar 8% dintre cetatenii cu drept de vot din Piatra Neamt ”Unul dintre proiectele cu care PMP vine în fața românilor este revenirea la alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin.
 Am spus de mai multe ori, cu mult înaintea alegerilor locale din acest an, că este absolut necesară schimbarea legislației electorale astfel încât atât primarii cât și președinții de CJ să fie aleși în două tururi de scrutin. Este varianta corectă pentru a-i alege pe cei care conduc destinele comunităților, pentru a-i investi pe aceștia cu mai multă legitimitate și responsabilitate.
Trebuie eliminate aberatiile care s-au produs chiar la alegerile locale din acest an când primari din Neamț și din țară au fost aleși cu voturile a mai puțin de 10% din persoanele cu drept de vot dintr-o comunitate. Un exemplu concret avem chiar aici la Piatra Neamț, unde noul primar a fost ales de catre doar 8 % dintre pietrenii cu drep de vot.
 Lucrurile nu mai pot continua așa iar împreună cu colegii mei din PMP mă voi bate în Parlamentul țării pentru a îîndrepta legislația electorală”, spune Dragos Chitic.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.