Dănuț Pilă, directorul DRDP Iasi (Directia Regionala de Drumuri si Poduri) declara pe 16 iunie la Piatra Neamt, ca ”intersectia mortii” de la Girov, jud. Neamt, va fi semaforizata in luna august, ca masura complementara de prevenire a accidentelor rutiere care se produc frecvent in locul respectiv. Luna august a trecut, ne apropiem de mijlocul lunii septembrie, iar intersectia este la fel.

Astazi, DRDP Iasi a transmis redactiei tvmneamt.ro, un drept la replica la articolul Intersecția de la Girov trebuia semaforizată în luna august. Ieri a mai fost un accident, in care anunta un nou termen la care intersectia va fi semaforizata. Acesta este 14 septembrie, data la care comunicatorii lui Pilă, spun ca vor incepe lucrarile. In plus, vor fi montate si niste dispozitive luminoase care vor avertiza șoferii ca intersectia este cu grad ridicat de risc al producerii accidentelor.

 Comunicat DRDP Iasi: Urmare a informațiilor din presa locală nemțeană, dar și a accidentelor petrecute în intersecția DN 15D cu DJ 156A, pe raza localității Girov, județul Neamț, DRDP Iași precizează următoarele:

    Intersecția DN 15D cu DJ 156A este o intersecție de tip „dublu T”, amenajată cu benzi destinate virajului la stânga pe ambele direcții de mers ale drumului național  15D, fiind prevăzută, totodată, cu insule de dirijare a traficului pe drumul județean DJ 156A.

    Semnalizarea orizontală și verticală este realizată corespunzător, conform normelor și normativelor în vigoare. Ca atare, așa cum reiese și din procesele verbale ale Poliției, cauza principală a accidentelor în zonă o constituie neatenția șoferilor (neacordarea de prioritate), în ciuda semnalizării corespunzătoare a intersecției menționate.

    Cu toate acestea, urmare a accidentelor rutiere petrecute în ultima perioadă în intersecția menționată, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de  Poliție Neamț, s-a hotărât reglementarea circulației cu ajutorul semafoarelor rutiere.

    În acest scop, DRDP Iași a organizat o procedură de achiziție pentru proiectare și execuție semaforizare intersecție DN 15D cu DJ 156A. La momentul actual, ofertantul câștigător se află în faza de implementare a proiectului, lucrările efective urmând a începe luni, 14 septembrie 2020.

    Totodată, pentru îmbunătățirea semnalizării orizontale și verticale, se vor amplasa suplimentar stâlpi lamelari de ghidare și butoni luminoși, care să atragă atenția participanților la trafic că tranzitează o zonă predispusă accidentelor rutiere.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. GIRATORIUL e solutia. Cu semafoare o sa stam in ambuteiaje si noi avem drum la Iasi. II doare in cot pe toti de fluidizarea traficului. Mergeti si va specializati in Bulgaria, Ucraina! Acolo sa vedeti giratorii facute ca la carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.