Cu o întârziere de vreo 3 luni de zile, PSD Neamț a decis că este bine să trimită până la urmă câteva date privind rezultatele unui sondaj de opinie făcut prin luna octombrie 2023, datele fiind ”cu accent pe aspectele considerate de interes public”, după cum se arată în textul care însoțește mail-ul cu cele 4 capturi de ecran transmise presei.

Una dintre capturi prezintă rezultatele sondajului privind intenția de vot la alegerile pentru funcția de primar de Piatra Neamț. Deși a fost măsurat și Adrian Niță, la presă a ajuns doar rezultatul cu varianta Dragoș Chitic în postura de candidat PSD. Varianta cu Niță candidat (28%), s-a pierdut pe drum.

După cum se poate vedea, Chitic este la egalitate cu Andrei Carabelea, exact 34% fiecare, deși în sociologie un există egalitate la virgulă în sondaje, decât dacă se joacă/rotunjește cineva cu pixul. Iar timp pentru asta, a fost destul.

Conform sondajului comandat de PSD, social democrații ar obține cel mai bun scor și la alegerile pentru Consiliul Local Piatra Neamț. Desigur, PSD ar câștiga și primăria Roman cu fostul PNL-ist Lucian Micu drept candidat, chiar dacă acesta este pus sub acuzare în dosarul incendiului cu 15 morți de la ATI Piatra Neamț. Nici CL Roman nu ar fi o problemă pentru PSD-iști, conform sondajului, aceștia urmând să se claseze pe primul loc și aici.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.