O femeie din Piatra Neamt, in varsta de 100 de ani, poate fi un exemplu pentru un judet intreg, dupa ce ieri, s-a vaccinat antiCovid cu doza a 3-a (booster). Maria Pantazi nu s-a putut deplasa la centrul de vaccinare, asa ca a fost vaccinata la domiciliu, unde a fost prezent si prefectul George Lazar. Acesta nu are decat cuvinte de lauda pentru femeia despre care spune ca îl impresioneaza prin rationalitatea de care dă dovada si pentru ca la o varsta atat de inaintata, intelege evolutia medicinei. ”Astăzi am revenit la doamna Maria Pantazi. Un om  care mă impresionează cu fiecare discuție. Un om atât de prezent, atât de rațional, așa cum puteți sesiza și din declarația dânsei.

Înțelege și apreciază evoluția medicinei. Înțelege și apreciază efortul depus de medici, dar, mai presus de toate, înțelege că responsabili de propria noastră bunăstare suntem, în primul rând, noi înșine.

Pentru dânsa, vaccinul ține de normalitate. Așa că astăzi, în urma solicitării pe care a făcut-o, doamna Maria Pantazi a primit doza booster a vaccinului anti-covid.

Îmi doresc ca în comunitatea noastră să existe mai mulți oameni care să se gândească, în primul rând, la sănătatea lor. Să înțeleagă că efectele trecerii prin boală pot fi unele grave, că pot rămâne cu sechele. Să înțeleagă că cea mai ușoară formă de protecție este vaccinul.

La depunerea jurământului pentru funcția de prefect am jurat să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Neamț.

Însă pentru a îndeplini acest deziderat, în aceste vremuri de pandemie, am nevoie și de ajutorul dumneavoastră. Este nevoie și de implicarea dumneavoastră. Este nevoie de unitate. Este nevoie de umanitate.

Vaccinul salvează vieți! Așa că hai să ne salvăm!

Totodată, doresc să îi mulțumesc domnului doctor Bogdan Mahu, coordonatorul acțiunii de vaccinare și întregii echipe care asigură atât vaccinarea în centrele de vaccinare din Piatra Neamț cât și prin intermediul echipelor mobile, făcând posibilă vaccinarea persoanelor care nu se pot deplasa, așa cum este cazul doamnei Pantazi”, transmite George Lazar.

 Maria Pantazi povesteste la randul ei, cum medicina a tinut-o in viata, desi a suferit de afectiuni grave, chiar si pe vremea cand abia se gasea un medicament antibiotic. “Am împlinit de curând 100 de ani.

De-a lungul vieții am fost o persoană bolnăvicioasă,  am avut meningită pe vremea când antibioticele erau rare, am avut hepatită, am suferit cu rinichii și de peste 20 ani am o bronșită cronică obstructivă BPOC.

Dar ceea ce m-a ținut în viață a fost încrederea în medici și medicamente. 

La vârsta noastră sunt foarte importante și necesare.

M-am vaccinat pentru că vreau să mă păzesc singură de boala. Nu prea știu ce fac alții, nu pot controla ce vor sau nu, ce fac sau nu.

Așa că fiecare își are grija lui.”

Judetul Neamt se mentine in continuare printre judetele cu o rata de vaccinare destul de scazuta.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.