Imagini incredibile cu elementele de rezistenta ale podului de la Luțca, inainte de marea spoiala care a costat aproape 2 milioane de euro si care a dus apoi la prabusirea intregului pod, au ajuns in posesia tvmneamt.

Fotografiile au fost realizate imediat după inceperea lucrarilor la pod, cand se putea vedea clar ca hobanele si alte elemente de rezistenta sunt intr-o stare de degradare extrema.

Imagini cu hobanele:

 

Imagini cu alte elemente ale podului, care se vede cu ochiul liber, fără să fie cineva specialist, ca nu aveau cum sa sustina constructia, care ulterior, dupa prabusire, s-a dovedit ca a fost si supraincarcata cu beton:

Mai jos, alte doua imagini din timpul lucrarilor. In una dintre ele se poate vedea un recipient cu un material de constructie, denumit Sikadur 330. Acesta este o rasina epoxidica bicomponenta, fara solventi,avand proprietati tixotropice, folosita pentru aplicarea panzei de SikaWrap, pe elementele de consolidat.

In alta imagine se vede un sac cu un material pentru constructii, denumit Sika MonoTop 412. Conform fisei tehnice, acesta este un mortar care măreste grosimea stratului de acoperire aplicat peste armături.

Se vedea mai mult decat clar că hobanele si alte elemente structurale ale podului sunt intr-o stare avansata de degradare, insa s-a mers pe varianta imbracarii acestora cu pânză, polistiren si cu mortar. Apoi podul a fost deschis circulatiei rutiere, desi receptia nu s-a facut nici pana in ziua de astazi. Cel care a organizat falsa inaugurare (cu drone, camere de luat vederi, poze si slugi din presă) si a spus ca podul este sigur si se poate circula pe el in siguranta zeci de ani, este nimeni altul, decât Ionel Arsene, inca in functia de presedinte al CJ Neamt, după ce a fost condamnat in prima instanta la 8 ani si 4 luni  de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie.

Aceste imagini ar putea fi de ajutor anchetatorilor. Asta daca mai face cineva ancheta aia despre care nu se mai stie nimic de peste două luni de zile, de cand s-a prabusit podul pe 9 iunie 2022.

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.