Unul dintre cei 5 hoti de catalizatoare auto din Vanatori Neamt, retinuti pe 11 decembrie de politistii din Targu Neamt, a fost arestat preventiv, iar 3 dintre cei 5 infractori, toti minori, au fost plasati sub control judiciar. Acestia au incendiat o masina, de ciuda ca autoturismul nu avea catalizator. ”La data de 12 decembrie a.c., cei cinci tineri, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, față de un tânăr în vârstă de 22 de ani, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar față de trei minori de 17 ani, procurorul a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

În fapt, la data de 11 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au documentat activitatea infracțională a cinci tineri, cu vârste cuprinse între17 și 23 de ani, din localitatea Vânători-Neamț, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de furt și distrugere.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2021, cei în cauză s-ar fi deplasat la imobilul unui tânăr, de 21 de ani, din Vânători-Neamț, unde ar fi încercat să sustragă catalizatorul de la autoturismul persoanei vătămate, ce era parcat în apropierea locuinței.

Întrucât aceștia au constatat lipsa componentului în cauză, unul dintre tineri ar fi incendiat autoturismul, fiind distrus în proporție de 90%.

În continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, la data de 11 decembrie 2021, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare în localitatea Vânători-Neamț.

De asemenea, pe numele celor în cauză, au fost emise și puse în aplicare mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat, la data de 11 decembrie a.c., aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

Un alt tanar, tot din Vanatori Neamt, a fost si el arestat preventiv, dupa ce polistii l-au gasit intr-un bar din localitate, desi ar fi trebuit sa fie in arest la domiciliu. ”La data de 12 decembrie a.c., tânărul din Vânători-Neamț, a fost prezentat de polițiști Judecătoriei Târgu-Neamț, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 11 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr, de 23 de ani, din Vânători-Neamț, nu ar fi respectat măsura preventivă dispusă de instanța de judecată.

Din cercetările efectuate a reieșit că, acesta ar fi părăsit imobilul unde executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, deplasându-se la un bar din localitatea Vânători-Neamț, fiind găsit de către un echipaj de poliție.

Întrucât nu a respectat obligațiile stabilite, la data de 11 decembrie a.c., persoana în cauză a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de evadare”, se mai arata in comunicatul IPJ Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.