Primaria si Consiliul Local Gîrcina au investit din bugetul local peste 500.000 de lei, pentru realizarea a 3 obiective dorite de copii/elevi dar si de adulti.

La Scoala din Cuiejdi sunt aproape finalizate lucrarile la un nou teren de sport multifunctional, pe care se va putea juca fotbal, handbal, baschet si tenis de câmp. Terenul este imprejmuit cu gard metalic si prevazut si cu doua mini-tribune. Suprafata de joc este din gazon sintetic, iar accesul este permis si in afara orelor de curs, pentru cei peste 80 de copii, elevi ai scolii. Va urma si o reabilitare a cladirii scolii (inclusiv toalete la interior) printr-un proiect depus deja la CNI.

Primarul Mihai Gontaru: ”Sunt trei obiective pe care le finantam din bugetul local. Primaria Gîrcina si Consiliul Local au alocat anul acesta peste 500.000 de lei, in vederea amenajarii a trei locuri de recreere, respectiv teren de sport pentru copii din comună. In satul Cuiejdi am reabilitat terenul de sport cu imprejmuire si gazon sintetic, pe care se pot practica patru sporturi: baschet, handbal, fotbal si tenis de câmp. Tot la Cuiejdi, dorim pana in toamna sa achizitionam cu sprijinul Consiliului Local un container pentru toaletele copiilor. Avand in vedere ca in momentul de fata acestea sunt in exterior, dorim sa le creem conditii decente pentru toalete. Totodata, la solicitarea cadrelor didactice, vom dota școala cu vestiare pentru elevi.

La scoala din centrul satului Gîrcina (gradinita si clasele I-IV) sunt in desfasurare lucrari la doua spatii exterioare pe care se pot desfasura activitati sportive si de recreere, ambele prevazute de asemenea cu gazon sintetic. Aici invata 130 de copii care se vor putea bucura de un miniteren de fotbal, dar vor putea juca si baschet sau volei. ”In satul Gîrcina avem gradinita si scoala cu clasele I- IV, unde sunt in curs de amenajare doua spati de joaca, pe care deja s-a montat gazon sintetic. Unul este pentru recreere, cu cateva jocuri tematice, ca șotron sau X și ZERO, iar pe celalalt spatiu va fi un teren de minifotbal si un panou de baschet”, spune primarul Mihai Gontaru.

Insa cea mai asteptata investitie, este in satul Almaș, unde vizavi de biserica din centru, va fi contruit de la zero un părculeț pentru copii. Acesta va avea o suprafata de 400 de metri patrati si pe langa obiectele specifice unui loc de joaca prevăzut cu dale de cauciuc (topogan, scranciob, roată, etc.) va fi imprejmuit, va avea un spatiu verde si va fi inconcurat cu o pista de 3 metri latime. Saptamana viitoare urmeaza sa inceapa lucrarile, iar peste aproximativ 3 luni, părculețul își va deschide portile pentru cei mici.

Este vorba despre amenajarea unui loc de joaca pentru cei aproximativ 50 de copii pe care-i avem in satul Almas. Este o investitie noua, cu o valoare de aproximativ 200.000 de lei. Va avea in componenta topogane, balansoare, scranciob, o pista de aproximativ 3 metri latime care inconjoara tot locul, imprejmuiri, un spatiu verde care include și copăcei, in asa fel incat mamele si copiii din satul Almas, sa aiba un loc unde sa se recreeze si sa-si petreaca timpul liber.

Pana anul viitor, Primaria Gîrcina si Consiliul Local își propun ca în fiecare sat sa existe cate un loc de joaca si cate un teren de sport. In momentul de fata, in Gîrcina avem teren de sport si loc de joaca, in Cuiejdi am reusit sa amenajam terenul de sport si urmeaza locul de joaca, in Almas se face loc de joaca si o sa urmeze si terenul de sport. Facem in asa fel, incat copiii sa aiba fiecare in sat la ei, cate un loc de joaca si un teren de sport”, a mai precizat primarul Gontaru.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.