Informatiile tvmneamt.ro prezentate in urma cu 10 zile in articolul Blat PNL-PSD?Surse: prefecta Soroceanu rămâne în funcție, capata o tot mai mare valoare de adevar dupa ultima sedinta de guvern de vineri, 6 decembrie. Pe ordinea de zi a sedintei Guvernului Orban-PNL, a figurat si demiterea unor prefecti, concomitent cu numirea altora, in locul celor eliberati din functii. Au fost destituiti prefecti din 4 judete, dar nu si prefectul judetului Neamt.

Desi PNL a anuntat imediat dupa preluarea guvernarii ca se va proceda la o dePeSeDizare urgenta a institutiilor (Rares Bogdan spunea ca va dura maximum 48 de ore), iata ca a trecut mai bine de o luna si judetul Neamt ramane tot cu prefect PSD. Daca prefectul este prin definitie ”reprezentantul Guvernului in teritoriu”, inseamna ca Guvernul Orban are reprezentant in Neamt, un exponent de vaza al PSD, ceea ce nu pare sa deranjeze deloc pe PNL-isti, ba chiar din contra. Informatiile noastre obtinute pe surse politice, relevă faptul ca spre marea dezamagire a angajatilor Prefecturii Neamț, Daniela Soroceanu are sanse destul de mari sa mai ramana in fruntea institutiei, din cel putin doua motive. Unul dintre ele ar fi ca este un bun executant la ordin politic. Din punct de vedere al legislatiei, prefectul este apolitic, dar ce mai conteaza o lege in scumpa noastra patrie.

Un alt motiv ar fi noua CIOLANIADA. PNL trebuie sa multumeasca si pe ALDE si pe USL si pe PMP, pentru ca toti au contribuit la daramarea Guvernului Dancila-PSD. Toti vor acum si prefecti si subprefecti si alte functii. Numai ca in judetul Neamt PNL a mai primit sprijin de undeva pentru alegerile prezidentiale. De la o factiune PDL care a intrat in PNL pe altă ușă. Pe o ușă știuta numai de Gheorghe Stefan (Pinalti), omul care incepe din nou sa aiba influente politice majore in judetul Neamt. Asadar, Pinalti ar vrea sa aiba prefect, ca parte a intelegerii cu PNL de dinainte de alegeri, ca doar nu degeaba si-a moblizat oamenii sa obtina voturi pentru Klaus Iohannis in peste un sfert din judetul Neamt.

Lucrurile erau ca si stabilite dupa instalarea Guvernului Orban, iar prefect ar fi trebuit sa fie numit Mihai Archip, pe filiera Pinalti. Archip ar fi spus pas insa, dupa niste propuneri indecente, financiar vorbind. De partea cealalta, liberalii îl pregatisera pe avocatul George Lazar, omul care si-a rupt pingelele in campaniile electorale pe Valea Muntelui, obtinand si cele mai bune rezultate din judetul Neamt, deci ar fi meritat functia fara doar si poate.

Dar pana sa se mai linisteasca spiritele si sa se ajunga la un compromis, cineva si-a dat seama ca functia de prefect se poate juca pe cartea certificatului ORNISS. Prin urmare, sursele noastre spun ca oricat s-ar forta PNL-istii, voia lor nu va fi facuta in judetul Neamt. Jucaria ORNISS a fost deja folosita in cazul sefului IPJ Paul Tablan si intra pe aplicare si pentru avocatul George Lazar. Motivele respingerii certificarii ORNISS sunt secrete, nu trebuie explicate. Deci Daniela Soroceanu mai poate ramane reprezentant al Guvernului PNL/PSD/PDL/Pinalti in judetul Neamt, cel putin pana la la urmatoarea sedinta de guvern, sau cine stie… pana la alegerile parlamentare anticipate. Prin urmare, cu ”Ciuma roșie” ramane cum am stabilit: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”, dupa cum spunea mult regretatul Nenea Iancu.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

 1. Rrromânia norrrrrmală !
  1.Normal este sa tradezi.
  2. Normal este sa nu ai principii
  3. Normal este sa nu ai onoare.
  4.Normal este sa ti vezi interesul calcand orice bun simt.
  5.Normal este sa spui ceva si sa faci altceva.
  M**e au dat cei de la pnl pe persoana fizica celor de la psd si acum ii vor lua in partidul lor cu tot cu m**e. Salutari diasporei. Au mai rezolvat un mister politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.