Guvernarea PSD pare ca se apropie tot mai mult de un dezastru. Peste 4.000 de angajați din învățământ ar urma să rămână fără locuri de muncă până la sfârșitul anului, atrag atenția reprezentantii Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”. Este vorba atat de personal didactic de predare, cat si de personal didactic auxiliar si nedidactic. Disponibilizarile urmeaza a fi facute dupa fostul ce fostul ministru al educatiei a semnat un ordin in acest sens. Potrivit sindicatelor din invatamant, a fost deja trimisa o cerere catre premierul Viorica Dancila prin care se solicita blocarea aplicarii ordinului, in caz contrar, Ministerul Educatiei va fi dat in judecata pentru ca instanta sa-l anuleze.

In judetul Neamt, din fericire lucrurile stau mult mai bine decat la nivel national. Potrivit Elenei Laiu, inspector scolar general, nu vor fi disponibilizari. Elena Laiu a dat asigurari ca niciun angajat din cadrul ISJ Neamt nu va ramane fara loc de munca. ”Nu se vor face disponibilizari, toate reducerile de personal s-au facut deja pe cale naturala, datorita micsorarii numarului de clase si din posturile de personal didactic auxiliar si nedidactic vacante. O situatie mai speciala este la scoala speciala de la Roman, dar vom face o solicitare la minister de transformare a unor posturi la scoala respectiva. Este vorba despre doua posturi a caror situatie urmeaza sa se stabileasca cum va fi rezolvata”, a precizat Elena Laiu pentru TvmNeamt.

Cele peste 4.000 de disponibilizari din invatamant cad ca un trasnet asupra intregului sistem, si asa subfinantat, cu scoli fara minime dotari, cum ar fi manualele, ori cu scoli fara autorizatie sanitara de functionare. Sistemul de educatie este lovit de mai multi ani si de o criza acuta de personal, mai ales de personal calificat.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.