Un proiect ambitios a fost dus la bun sfarsit in aceste zile, la initiativa vicepresedintei CJ Neamt, Madalina Ciubotaru. Sub denumirea “Valorile naționale prin ochii copiilor”, scopul proiectului este de a promova pe intelesul lor. identitatea nationala pentru copiii din invatamantul special din judetul Neamt. Este vorba despre un demers comun al instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Neamț în colaborare cu instituțiile de învățământ special din județ, iar Madalina Ciubotaru (foto) devine astfel, primul vicepreședinte al CJ Neamt care a reușit sa așeze la aceeași masa toate instituțiile subordonate si sa facă primul proiect comun.

Pe 12-13 august, li s-a tradus elevilor din învățământul special, pe limba lor, concepte de identitate națională de multe ori abstracte pentru ei. Au auvt loc activități (galerie foto mai jos) precum ateliere de lectură și pictură organizate la Biblioteca G.T. Kirileanu, un fragment din îndrăgita piesă de teatru “Amintiri din copilărie” jucată de actori de la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, lecții de dans, dar și un spectacol artistic pe care profesioniștii de la Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț l-au oferit copiilor.
Un alt moment inedit a fost asigurat de Complexul Muzeal Național Neamț, la Cetatea Neamțului, unde domnițele si străjerii au introdus copiii într-o atmosferă de poveste.

 

Tin sa le multumesc doamnelor director ale institutiilor de cultura subordonate CJ Neamt cât si celor care coordoneaza activitatea Centrelor de Educatie Incluziva din judet, care mi-au fost alaturi in implementarea proiectului “Valorile nationale prin ochii copiilor”, desfasurat in perioada 13-14 august.
Ma bucur nespus ca prin activitatile gandite, de la atelierele de lectura, pictura, teatru, dans, folclor si traditii, am reusit sa le aducem in atentie acestor copii elementele definitorii ale identității noastre nationale.
Bucuria copiilor si entuziasmul partenerilor din acest proiect ne obliga sa oferim continuitate unor astfel de demersuri”, a declarat Madalina Ciubotaru.
I.C.

3 COMENTARII

 1. Dezgustator. Multumesti unor oameni asimilindu i cu institutia subordonata CJ . Laudabila munca unor oameni de a face ceva in aceasta directie a identitatii nationale dar lamentabila acapararea activitatii sub umbrela politica. Si de catre cine? De niste oameni carora numai de identitatea nationala si popor nu le pasa , fiind mai importante pozitia lor si beneficiile aduse lor si familiilor lor. La fel de amuzant este cum incerci sa stimulezi identitatea nationala dar ramai pasiv la debusolarea copiilor cand vine vorba de identitatea sexuala acceptand promovarea ideilor unor minoritati care nu mai incap in propriul dormitor. Conducatori care simuleaza competenta catarandu se pe munca unor oameni dedicati unor idei si principii. Impostura la ea acasa.

 2. Puiutu nostru roznovean, se pricepe la astfel de evenimente, are “har”, si o face cu dibacie mai ales cand o are subordonata pe Carmen Elena Nastase.
  Ne place ochelarii!
  Pozele sunt facute de dl Asaftei, a acceptat sa fie pozor pana la alte demisii ?

 3. Ma scuzati ca ma repet, dar acum am observat(va rog sa ma corectari dl Ionut daca gresesc) dar intr o poza este si domnisoara crainica Nicoleta Husaru?
  Mama mia ce tripleta!
  Auuuuu Nicole, nici in cele mai adanci (adanci yes?) cosmaruri, nu cred ca iti imaginai sa stai langa Madutu, vice CJ!
  Forta Roznov!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.